PRITISAK NA SUD: Katarina Rebrača traži pasoš da pobegne iz Srbije!
Foto: Marina Lopičić, Dragan Kadić

Bivša manekenka uporna

PRITISAK NA SUD: Katarina Rebrača traži pasoš da pobegne iz Srbije!

Crna Hronika -

Optužena bez dozvole suda ne sme da napusti čak ni Beograd, jer sud smatra da nije vreme da joj ukine meru zabrane napuštanja prebivališta

BEOGRAD - Bivša manekenka Katarina Rebrača (41) već skoro šest godina pokušava da ubedi Viši sud u Beogradu da joj ukine meru zabrane napuštanja prebivališta, koja joj je određena kada je u oktobru 2010. puštena iz pritvora.Vlasnici fonda za prevenciju raka dojke, koji je nosio njeno ime, podsetimo, sudi se zbog sumnje da je oko 37 miliona dinara koje su dobrotvori uplaćivali u njega koristila za sopstvene potrebe.Sanja o Americi- U pritvoru je bila od aprila do oktobra te godine. Kada je puštena, sud je odredio meru koju je smatrao kao neophodnu da bi se obezbedilo njeno prisustvo na suđenju. Od tada, ona čak i za odlazak iz Beograda mora da traži posebnu dozvolu suda. Do sada, više puta joj je bilo omogućeno da napusti prestonicu, ali granice Srbije ne - kaže izvor Kurira iz beogradske Palate pravde. On podseća da je Rebrača odrasla u Njujorku i da je zbog toga procena da ukoliko bi joj pasoš bio vraćen, mogla bi da pobegne.

- Njen advokat se više puta žalio Apelacionom sudu na produženje ove mere, koji je čak nekoliko puta ukidao tu odluku i nalagao Višem sudu da je ponovo razmotri, ali je ona i dalje na snazi - dodaje sagovornik iz suda.Suđenje Katarini Rebrači, koje traje već skoro šest godina, nedavno je ponovo krenulo iznova. Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, ona se tada navodno požalila da nema od čega da živi i da nema mesečne prihode, pa da je zbog toga izdržavaju otac, koji je u penziji, kao i bivši muž.Njena majka, kojoj se takođe sudi, tada je otkrila da ona živi od socijalne pomoći od oko 9.000 dinara mesečno.Majka prodaje posuđeNekada jedna od najlepših i najuspešnijih žena Srbije, koja je često organizovala prijeme za odabrane, kako su preneli pojedini mediji, danas dodatno zarađuje i tako što na prezentacijama prodaje plastično posuđe. J. S.

CicijaNIJE PLATILA NI ADVOKATAKatarina Rebrača, koja je navodno novac namenjen za prevenciju i lečenje raka dojke trošila na nakit, garderobu i putovanja, tokom šest godina suđenja promenila je nekoliko advokata. Jedan od njih potvrdio je ranije za Kurir da je manekenku godinama zastupao pred sudom, ali da mu ona za to ništa nije platila. Kako je naveo, iz svog džepa morao je da plati čak i sudske troškove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track