Majka nožem iskasapila bebu od 40 dana!

Stravično čedomorstvo

Majka nožem iskasapila bebu od 40 dana!

Crna Hronika -
Smilja J. (26) stavila sina Lazara M. na kuhinjski sto, a zatim ga 15 puta ubola nožem! Jezivi krici probudili supruga Miloša M. (28), koji je bio u susednoj sobi

BEOGRAD - Jezivo!Još se nije stišao užas posle stravičnog zločina u Mladenovcu, gde je Slađana S. (34) nožem ubila trogodišnjeg sina Jovana, a Srbiju je potreslo novo, još groznije ubistvo! Smilja J. (26) masakrirala je nožem juče ujutro sina jedinca Lazara M., starog svega 40 dana! Horor kakav se ne pamti dogodio se u stanu u Banatskoj ulici u Zemunu, a u momentu dok je Smilja kasapila svoju bebu, rođenu 11. aprila, Smiljin suprug Miloš (28) spavao je u susednoj sobi.

- Bili smo kod Smilje i Miloša skoro do ponoći. Žalili su se da Lazar ima grčeve i da po celu noć ne spavaju. Ali, sve je bilo u redu, ništa nije slutilo na nesreću. Miloš je legao da spava, oko tri sata po ponoći, a dva sata kasnije probudilo ga je vrištanje. Iskočio je iz kreveta i potrčao u kuhinju, gde je ugledao Smilju kako zabada kuhinjski nož u bebu koja je već u tom trenutku bila mrtva! Ne znam kako se obuzdao da je ne ubije na licu mesta, bio je u prevelikom šoku! Odmah je pozvao policiju, potom i svoje roditelje. Još je u šoku, neki prijatelji su ga odveli da ga smire. Njih dvoje su se dugo zabavljali, desetak godina, a pre otprilike godinu dana su se venčali - rekao je za Kurir rođak nesrećnog Miloša M.

Kako Kurir saznaje, Smilja je tokom policijskog uviđaja bila potpuno mirna i staložena!

- Sve vreme uviđaja sedela je u sobi i čekala da je policajci odvedu, ali nije im objasnila zašto je svoju bebu 15 puta ubola nožem! Odmah je prebačena u zatvorsku bolnicu Okružnog zatvora u Beogradu - kazao je izvor Kurira blizak istrazi.

Komšinica iz susedne zgrade rekla je da je videla Smilju i malog Lazara u utorak.

- Iznela ga je uvijenog u ćebe, a napolju su ostali svega pet minuta. Znam da je beba imala grčeve i pitala sam je kako je sada. Rekla je da je Lazaru bolje. Jadan Miloš... On je divan mladić, dobar komšija, uvek lepo raspoložen, nasmejan, vredan - sa suzama u očima ispričala je komšinica.

Ubila bebu jer je plakala?!

Smilja J. prebačena je u bolnicu posle zločina. Mada je trebalo da je odmah stave u pritvor beogradske policije, od toga se odustalo zbog teškog psihičkog stanja u kom je bila. Osim toga, ona je imala veliku modricu na glavi, koju joj je naneo suprug kad je video šta je uradila.

- Od šoka nije znao gde se nalazi i napao ju je. Udario ju je, a zatim se sabrao i pozvao policiju i Hitnu pomoć. Njoj je u ovom trenutku najpotrebnija pomoć psihijatra zbog teškog nervnog rastrojstva u kom se nalazi. Ona je priznala da je ubila dete. Rekla je da se iznervirala jer je dete plakalo i da to nije mogla da izdrži - kaže naš sagovornik.

Preti joj pet godina

Čedomorstvo spada u kategoriju takozvanih privilegovanih ubistava zbog specifičnog stanja izvršioca - majke! U zakonu piše da počinilac čedomorstva može biti samo majka, u toku porođaja ili posle njega, ali nije izričito naznačeno koliko je dug taj period. Predviđena kazna za čedomorstvo je od šest meseci do pet godina robije. Međutim, u praksi sudije često idu ispod zakonskog minimuma, ali uz meru psihijatrijskog lečenja.

Nikad se nisu svađali

Milošev otac, i sam u šoku, kaže da Miloš i Smilja nikad nisu imali nikakvih problema.

- Zajedno su bili deset godina i Lazar im je bio prvo dete. Nikad se nisu svađali, nisu imali ni finansijskih problema... Kupili smo im stan pre nekoliko godina, da se skuće... Ne znam, ljudi, šta se to dogodilo - jedva je govorio ucveljeni deda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja