POTRESNA ISPOVEST MAJKE DEČAKA KOJI SE OBESIO: Umesto u đačku klupu, ispratila sam ga u grob
Foto: Saša Urošev

Digao ruku na sebe zbog siromaštva

POTRESNA ISPOVEST MAJKE DEČAKA KOJI SE OBESIO: Umesto u đačku klupu, ispratila sam ga u grob

Crna Hronika -

Najbliža rodbina i prijatelji danas su obišli Stefana Simića (18) koji je, kako je naknadno utvrđeno, digao ruku na sebe zbog siromaštva u kom je živeo.

Njegova majka, sa kojom je skromno živeo u kućici u Molu kaže da je uverena da je stefan digao ruku na sebe zbog nemaštine koja ih je godinama pratila.

- Bez struje smo živeli 18 godina. Prošle godine nije mogao da završi treći razred škole za kuvare u Bečeju. Nismo imali novac za mesečnu autobusku kartu - neutešno je grcala Marija. Na sve strane sam tražila pomoć, ali svi su bili gluvi i slepi na naše muke. Bio je prinuđen da prekine školovanje koje je ove godine trebalo da nastavi, ali evo šta se dogodilo. Umesto u đačku klupu, ispratila sam ga u grob - priča neutešna majka.

Priča da je na sve strane molila za pomoć, ali su svi bili gluvi i slepi na njihove muke:- Zato je bio prinuđen da prekine školovanje. Stefan je nameravao da ove godine nastavi školovanje, ali evo šta se desilo. Nije, sirotan, više mogao da podnese ovakav život.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Ona još iz sećanja ne može da izbriše trenutak kad je čula strašnu vest:

- Otac njegovog najboljeg druga javio mi je da su našli Stefana. Kad mi je rečeno da nije živ, odjurila sam na mesto gde su ga našli, ali mi nisu dali da priđem. U tom metežu sam čula da se udavio. To mi je bilo čudno jer je Stefan bio dobar plivač. Tada mi je jedan policajac rekao pravu istinu - teškom mukom govorila je Marija.

I komšinica Marija Jeftić ima samo reči hvale za tragično preminulog mladića:

– Bio je tako drag, plemenit, dobar i vedar i ako je u duši nosio veliki teret zbog siromaštva. Često je dolazio i igrao se sa mojom decom, koja su ga obožavala. Znam da je komšinica Marija odlazila da sprema po kućama da bi obezbedila koji dinar i verujem da im nije bilo lako – kaže ona.

Stefan Simić (18) je u nedelju popodne otišao da se prošeta sa drugom. Međutim kako ga dugo nije bilo njegova majka Marija, sa kojom je živeo u oronuloj kućici bez struje, prijavila je nestanak policiji čiji pripadnici su se odmah dali u potragu. U opsežnu istragu uključili su se i njegovi drugari koji su ga na kraju, u utorak kasno popodne i pronašli.

Obdukcijom je utvrđeno da je izvršio samoubistvo vešanjem, a kao motiv se navodi nemaština i beznađe u kojem je proživeo ceo život.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track