OD DEČAKA (10) NI TRAGA NI GLASA Očajna majka: Nema mog Sejde, kao da je u zemlju propao!
Foto: M.M.

Nestao dečak iz Niša

OD DEČAKA (10) NI TRAGA NI GLASA Očajna majka: Nema mog Sejde, kao da je u zemlju propao!

Crna Hronika -

Moj sin nestao je na putu od kuće do prodavnice, bojim se da su ga odveli u inostranstvo, priča Dijana Jović, čiji se desetogodišnji sin u petak pre podne nije vratio kući

NIŠ - Srce mi se cepa, svakim satom sve mi je teže. Strahujem od najgoreg, a opet se nadam da je i dalje živ. Ne znam dokle ću izdržati bez njega. Nema nigde moga Sejde, kao da je u zemlju propao - jaukala je juče Dijana Jović, majka desetogodišnjeg dečaka koji je u petak oko 10 sati nestao u niškom naselju Beograd mala.

Dijana je dečačića poslala do obližnjeg dragstora, do koga, kako je utvrđeno, nije stigao. Nestao je na putu od kuće do radnje, a zasad nema nikakvih indicija šta mu se desilo.

Neće odustatiMališanova majka ne može da zaustavi suze dok priča o svom nestalom detetu.- Možete da zamislite kako mi je kad želim i da je otet, samo da nije mrtav. Ako je i otet, možda će se nekada vratiti, ako je mrtav, nikad više... Ako ga neko drži protiv njegove volje, ja ga molim da razume majčinsku muku, da se smiluje našoj porodici i da ga pusti da dođe kući - jadikovala je očajna žena.Rodbina, prijatelji, komšije - njih pedesetak - odmah su počeli da tragaju za detetom a njegov nestanak prijavljen je i niškoj policiji pa je za mališanom raspisana potraga.

- Čitav dan i noć smo proveli pretražujući Nišavu, strahujući da se utopio. Od Tvrđave do Popovca smo sve pretražili, s nama su bili i vatrogasci, ali nismo našli ništa. Još nam je gore zbog glasina koje se šire naseljem da su pronađene njegove stvari, da je negde viđen, to nam da nadu, a onda se ispostavi kao neistina. Ne znamo gde više da ga tražimo, i Nišavu smo pretraživali od muke jer više nismo znali šta da radimo, iako on nije imao običaj da ide do reke. Došli smo malo da se odmorimo pa idemo opet, da zamenimo ove ljude koji ga od jutros traže. Nećemo odustati dok ne saznamo šta mu se desilo - priča Sejda Malićević, deda po ocu nestalog deteta.

Očajan... Deda Sejdo čeka imenjaka
Očajan... Deda Sejdo čeka imenjaka

On isključuje mogućnost da je mališanu neko naškodio da bi se osvetio njegovim roditeljima.

- Nemamo neprijatelje, sa svima živimo dobro i ne verujem da ga je neko od naših komšija oteo. Ne znam više šta da mislim, molim boga da nam se vrati, makar i za dvadeset godina, samo da bude živ gde god da je - sa tugom govori ojađeni čovek.Otet zbog prošnje?Jedna od verzija koja kruži Beograd malom je da je mališan odveden u inostranstvo, s obzirom na to da mnogi od meštana ovog romskog naselja odlaze u Nemačku i Austriju radi ostvarivanja prava na socijalnu pomoć, ali i da bi prosili.- On nije stigao do dragstora, što znači da ga je neko kidnapovao na ulici. Moguće je da je već prešao granicu, ako je tako, nikad neće biti nađen - rekla je jedna komšinica porodice Malićević.Policija je saopštila da je u toku intenzivna potraga za nestalim detetom.

Ovde je poslednji put viđen... Deda pokazuje put kojim je išao njegov unuk
Ovde je poslednji put viđen... Deda pokazuje put kojim je išao njegov unuk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track