UHAPŠEN NAPADAČ IZ KOVAČICE: Brutalno pretukao profesora zbog devojke?!

Krvava osveta?

UHAPŠEN NAPADAČ IZ KOVAČICE: Brutalno pretukao profesora zbog devojke?!

Crna Hronika -

Leonard Pastor (29) osumnjičen da je brutalno pretukao profesora Gorana Herlinga (47) jer je navodno vređao njegovu devojku, Goranovu koleginicu s posla

PANČEVO - Leonard Pastor (29) uhapšen je zbog sumnje da je 31. avgusta pretukao profesora gimnazije „Mihajlo Pupin“ u Kovačici Gorana Herlinga (47). Kako saznajemo, motiv napada su uvrede koje je navodno pretučeni izrekao na račun jedne koleginice iz gimnazije.Svađa u zborniciIzvor Kurira navodi da je utvrđeno da je uhapšeni Pastor momak profesorke filozofije Aleksandre Mijailović:

- Herling je navodno profesorku Mijailović nazvao narkomankom u zbornici. Ona se požalila svom momku i Pastor je iste večeri otišao do kuće profesora. Pošto je Pastor lupao na njegov prozor, profesor je navodno iz kuće izašao s bejzbol palicom. Došlo je do tuče, tokom koje je Pastor oteo palicu i deblji kraj je izvukao profesor. Posle napada Goranu Herlingu podršku su pružile brojne kolege, koje su tvrdile da je profesora napala grupa muškaraca, koji su ga tukli po glavi, telu, rukama i prstima.

- Profesora Herlinga je u njegovom domu napala naručena banda fašista i neljudi. Bio je sav krvav i prebačen je u pančevačku bolnicu, gde mu je konstatovan potres mozga, a zbog zadobijenih povreda teško se kreće. Sav je natečen, a prsti su mu crni od prebijanja - ispričali su njegovi prijatelji.Profesorka Aleksandra Mijailović rekla je za Kurir da se Leonard sam prijavio policiji i da s Herlingom problem nije imala samo ona već i druge njihove kolege.

- Ne želim da pričam o tome kakvi su problemi bili, ali obraćali smo se ministarstvu. Niko ništa nije preduzimao. Taj profesor je često vređao i prozivao kolege i na tome se sve završavalo. Ipak, nisam očekivala da će ovako da se završi i da će doći do tuče. Iskreno se nadam da će se otkriti istina - kaže profesorka i dodaje da joj je žao što se škola stavlja u negativan kontekst.

Goran Herling oglasio se posle napada na Fejsbuku.Svi su ćutali

- Glavu su mi razbijali junački, dok sam ležao na zemlji, bespomoćan, u stanju u kom sam čuo samo odjeke krckajućih udaraca. Ostavili su me da ležim, verovatno misleći da sam mrtav. Možda su ih na takvu pomisao nagnali moji psi, koji su, kako mi je rečeno, stravično zavijali. Možda mi je to zavijanje spaslo život, jer verujem - da su me udarili još koji put, od mene bi ostao samo trag policijske krede - napisao je profesor na stranici Nova nada.

Sumnje

NAPADNUT ZBOG PISANJA?

Herling je juče za medije izjavio da sumnja da napad ima veze s onim što je pisao na stranici Nova nada na Fejsbuku, jer je pokušao da ukaže na probleme u školi i na nivou lokalne samouprave.- Pisao sam šta se dešava u gimnaziji, kako je to spregnuto s lokalnom politikom i dalje sa sindikatima, s političarima. Mislim da je sve vezano za moj blog jer više puta su mi savetovali da prestanem da pišem - rekao je on.Direktorka gimnazije Tatiana Brtkova, međutim, kazala je da napad nema veze sa školom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track