KORUMPIRANI ZEMUNSKI POLICAJCI PRIZNALI KRIVICU: Nagodili se sa tužilaštvom za blaže kazne
Foto: AP

Akcija "Ciklon"

KORUMPIRANI ZEMUNSKI POLICAJCI PRIZNALI KRIVICU: Nagodili se sa tužilaštvom za blaže kazne

Crna Hronika -

Devotoro policijskih službenika PS Zemun, koji su u akciji "Ciklon" uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebili položaj, sporazumom sa tužilaštvom su priznali krivicu u zamenu za blaže kazne.

Kako Kurir saznaje, policijski službenici koji su uhapšeni pre dva dana, radili su na šalterima zemunske policijske stanice, gde se predaje dokumentacija za registraciju vozila.

Oni su zlouopotrebom položaja od određenih građana prihvatali uplatnice sa neuporedivo manjom taksom od one koja je zakonom predviđena za registraciju vozila, čime su direktno naneli štetu budžetu Srbije.

Svih devetoro službenika je nakon hapšenja odlučilo da sporazumom prizna krivicu, a kako Kurir saznaje, svi su tim sporazumom osuđeni na uslovne kazne. U zavisnosti od štete koju su kao pojedinci naneli, a koja se kreće od 50, pa do 150.000 dinara, rok provere uslovne osude kreće se i do dve godine zatvora.

Sporazume tek treba da potvrdi nadležni Treći osnovni sud, nakon čega bi uhapšeni trebalo da budu pušteni na slobodu.I. Milićević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track