DEČAK (8) UMRO OD SEPSE Očajni otac: Odrobijao bih lekara samo da nemam ćerkicu!
Foto: Privatna Arhiva

Otac preminulog dečaka ogorčen

DEČAK (8) UMRO OD SEPSE Očajni otac: Odrobijao bih lekara samo da nemam ćerkicu!

Crna Hronika -

Milan Nikodinović pomišljao da presudi dr Dobrivoju Bojaniću jer je, tvrdi, kriv za smrt njegovog sina Radenka, koji je preminuo od sepse posle preloma ruke

Milan Nikodinović, otac osmogodišnjeg Radenka iz Kozjaka kod Loznice, koji je u subotu preminuo zbog sepse nastale posle preloma ruke, kaže da će do kraja krivično goniti ortopeda dr Dobrivoja Bojanića iz lozničke Opšte bolnice, kog krivi za ovu tragediju.

STIGLI PRVI REZULTATI: Inspekcija utvrdila propuste u slučaju smrti malog Radenka (8)

TUGA I NEVERICA: Otac došao po telo malog Radenka u Beograd

On navodi da je u jednom trenutku čak pomišljao i da pravdu uzme u svoje ruke i, kako kaže, odrobija lekara.- Ipak, ne mogu ništa da mu uradim, jer ne bih imao ništa od njegove smrti. Ne mogu zbog njega da idem u zatvor jer imam drugo dete. Da mi nije ovog drugog deteta, možda bih i uradio nešto, ali ne mogu da ostavim ćerku. Inače, ovo što se dešava u Loznici je strašno i dok neko ne uradi nešto, stanje se neće smiriti. Samo je pitanje momenta kad će nekome da pukne film zbog deteta, da uzme pušku, uđe u bolnici i pobije ih tamo - priča Nikodinović, koji je očekivao poziv da s obdukcije preuzme Radenkovo telo.Takođe, navodi da će ubrzo podneti krivične prijave zbog nemara koji je doveo do tragične smrti njegovog sina.- Mog deteta nema, ali ću pokušati da sve ovo rešim i zato ću ga krivično goniti do kraja. Novac me ne interesuje, ovo moram da isteram kako bi se videlo ko radi u toj bolnici. Svašta sam sad čuo o tom doktoru. Kažu čak da postoji snimak na kojem pijan kleči i pase travu. On ima problem sa alkoholom, to zna cela Loznica i on to ne krije - otkriva Nikodinović.Kaže da mu se nakon sinovljeve smrti niko nije obratio iz lozničke bolnice, dok za lekare iz Instituta za majku i dete u Beogradu, gde je mališan preminuo, ima samo reči hvale. Ćerkicu je odveo u komšiluk da bude s drugom decom kako ne bi doživela stres, supruga odbija da pije lekove za smirenje, dok je dečakov deda, koji je bio na lečenju u bolnici, hteo da skoči kroz prozor.Podsetimo, Radenko je zadobio prelom leve podlaktice 2. oktobra i zbrinut je na odeljenju ortopedije u lozničkoj bolnici, nakon čega je pušten kući. Tokom noći dobio je temperaturu, ali su lekari uveravali roditelje da je sve u redu. Temperatura nije spadala, a ruka je bivala u sve gorem stanju, pa je upućen u Institut za majku i dete. Usledilo je nekoliko operacija jer je ruka istrulila, ali dečaku nije bilo spasa.

Ministar Zlatibor Lončar za KurirSRBIJA NEMA DECE ZA BACANJE, NAJOŠTRIJE KAZNITI ODGOVORNEMinistarstvo zdravlja uputilo je zdravstvenu inspekciju u Opštu bolnicu u Loznici kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta lekara tokom lečenja osmogodišnjaka. Kako kažu u Ministarstvu, inspekcija će posao obaviti profesionalno i nezavisno, a zaštićenih neće biti.- Ministar Zlatibor Lončar zatražio je da se uradi i spoljni stručni nadzor - navode za Kurir u Ministarstvu zdravlja i dodaju:- Srbija nema dece za bacanje i ovakve stvari ne smeju da se događaju. Naš stav je da se moraju adekvatno sankcionisati. Takođe, nivo odgovornosti i stručnog rada lekara, kao i svih koji su uključeni u zdravstveni sistem mora da se podigne.

Mladen CacanovićAKO HOĆETE DA UMRETE, DOĐITE U LOZNICU

Nakon rutinske operacije polipa na materici u bolnici u Loznici, od posledica sepse umrla je i Ljubinka Cacanović (60). Njen sin Mladen kaže da je „smrt zbog banalnosti u ovoj bolnici postala praksa“.- Ljudi govore: „Ako hoćete da umrete, dođite u bolnicu u Loznici.“ Ovo je strašno što se dešava!

Rezultati istrageDOKTOR BOJANIĆ POBEGAOMira Vučetić, v. d. direktora Opšte bolnice u Loznici, nije želela da komentariše odgovornost lekara dok se ne završi unutrašnji nadzor. PR bolnice Dragana Vasiljević kazala je za Kurir da se nada da će rezultati istrage biti gotovi u toku naredne nedelje. Poručila je da dr Dobrivoje Bojanić neće davati izjave, te da je uzeo slobodne dane.Nakon što je objavljeno da je dečak preminuo, revoltirani građani polupali su nekoliko prozora na zgradi bolnice.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte: SEZONA RASPADA STRANAKA: Posle DS i SPS, rasulo i u DSS DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Ministar Stefanović jurio da spase ćerku (4) iz udesa HIT PRIČA HALO, TOMO: Narod provalio broj predsednika Nikolića, zovu da im nađe posao SUKOB NE STAJE Mrkonjić: Zorana je nestručna plavuša! (KURIR TV) PONOS KURIRA Marija Ferizović: Boriću se da moje ćerke ne dožive istu sudbinu! ĐACI UPOZORAVALI: Našu drugaricu (13) zavodi manijak! SREĆAN KRAJ: Dečak (8) celu noć lutao po šumi! KAO JAJE JAJETU Keba: Severina kaže da sam kao italijanski plejboj! SAVO, STIDIŠ LI SE OVE IZJAVE: Dušanu Tadiću nije mesto u Srbiji! MARKO, SRBINE: Arnautović ovacijama ispraćen s Marakane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja