SREĆAN KRAJ U VRANJU: Dečak (8) celu noć lutao po šumi!
Foto: MUP

Pronađen nestali mališan

SREĆAN KRAJ U VRANJU: Dečak (8) celu noć lutao po šumi!

Crna Hronika -

Vukašin Anđelković iz Koćura kod Vranja krenuo za braćom kod komšije i zalutao, više od 24 sata bio sam, našli ga gladnog i preplašenog

VRANJE - Vukašin Anđelković (8) iz planinskog sela Koćura kod Vranja, koji je pronađen posle 24-časovne potrage, zalutao je na putu do komšije kod koga se nalazio njegov otac.Promrzlog Vukašina u nedelju uveče slučajno je pronašao meštanin na njivi na kojoj je vadio krompir.Tresao se od strahaPrema priči komšija, dečak se smrzao i bio je gladan jer je 24 sata proveo van kuće pod vedrim nebom.- Vukašina je našao komšija iz susednog sela. Dete je prepešačilo više od 10 kilometra i stiglo je do susednog sela Novi Glog, sav se tresao od straha i hladnoće - pričaju meštani.Dečak je krenuo za braćom, trebalo je da ocu odnesu mobilni telefon.- Krenuli su kod komšije gde im je bio otac, a on je pošao za njima. Pošto nije mogao da ih prati jer je mali i nejak, krenuo je sporednim šumskim putem i izgubio se. Kad je pronađen, bio je preplašen. Naše selo je planinsko, kuće su i do 150 metara udaljene jedna od druge - kažu naši sagovornici.Dečak se, prema navodima PU Vranje, izgubio u subotu uveče oko 19 časova.Smešten u bolnicu- Selo je bilo na nogama, tražili smo ga svuda. Cele noći dete je bilo gladno i samo pod vedrim nebom. Padala je kiša. Lutao je toliko da je prepešačio sam do drugog sela. Bogu hvala, ništa mu se nije desilo, imao je veliku sreću, pronađen je bez ogrebotina. Plašili smo se da ne naiđe na divlje životinje. To je planina, šuma, noć... Na sreću, sve se dobro završilo - kaže komšija S. Z.Policija je dečaka odvezla do Vranja u Zdravstveni centar na pregled. On se trenutno nalazi na dečjem odeljenju vranjske bolnice. Prema rečima lekara, dečak je u stabilnom stanju.

Desetočlana porodicaIMA SEDMORO BRAĆE I SESTARAMali Vukašin Anđelković živi u desetočlanoj porodici, ima još sedmoro braće i sestara.Porodica ovog osmogodišnjaka jedna je od četiri koje žive u Koćuri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track