Ukleti kilometri na auto-putu

Horor na auto-putu

Ukleti kilometri na auto-putu

Crna Hronika -
U blizini mesta gde se juče prevrnula hladnjača poginula Borka Vučić pre tri godine, a pre četiri teško povređen Dragan Jočić. Vozaču iz Makedonije lim odsekao ruku
LAPOVO - Stravično!
Vozač hladnjače Aco Nedev (42), makedonski državljanin iz Kavadaraca, ostao je bez leve ruke u teškoj nesreći koja se dogodila juče, oko devet sati, na auto-putu Beograd-Niš, kod Lapova. Jučerašnja nesreća desila se na svega kilometar od mesta gde je pre tri godine poginula bivša direktorka Beogradske banke Borka Vučić i nekoliko kilometara od mesta na kojem je 2008. godine teško povređen tadašnji ministar policije Dragan Jočić.
Prizor na mestu jučerašnjeg udesa bio je jeziv.
- Vozačeva ruka bila je praktično odsečena, a rame zaglavljeno u gomili savijenog lima. Sve vreme je bio svestan i terali smo ga da priča s nama kako bi ostao budan. Vadili smo ga dva sata, a on nam je pričao kako ima ćerkicu od 13 godina i o celom svom životu - svedoči Vedran Tašković, vatrogasac iz Vranja, koji se zadesio na mestu nesreće i potom s kolegama iz Kragujevca učestvovao u spasavanju Nedeva.
Makedonac je vozio iz Niša ka Beogradu, a Kurirov izvor navodi da je na kamionu najverovatnije pukla prednja guma.
- Nedev je izgubio kontrolu nad vozilom, koje se prevrnulo, probilo metalnu ogradu koja razdvaja auto-put i zaustavilo se u suprotnoj traci - rekao je naš izvor.

Životno ugrožen

- Vozač Nedev je životno ugrožen. Odmah po prijemu je operisan, a nezahvalno je davati prognoze - izjavila je Vanja Đorđević, portparol KC Kragujevac.

Borka Vučić (1926-2009)

nekadašnja direktorka Beogradske banke i finansijski ekspert Slobodana Miloševića, poginula je 1. avgusta 2009, kada se kod Lapova prevrnula „škoda“ kojom je upravljao Dejan Blagojević (30). U sudaru je poginula i Mirjana Blagojević (64), dok su Verica Milaković (62) i Blagojević povređeni.

Dragan Jočić (52)

bivši ministar policije, ostao je invalid 25. januara 2008, kada je kod Velike Plane njegov vozač Mirko Damjanović „mercedesom“ naleteo na psa teškog oko 70 kilograma. Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, udario u zaštitnu ogradu i više puta se prevrnuo.

Cisterna sa 19 tona tečnog gasa

prevrnula se 5. maja ove godine na auto-putu Beograd-Niš, u batočinskom selu Brzan. Pukom srećom gas nije iscurio, a vozač i suvozač su prošli bez ijedne povrede. Sumnja se da se nezgoda dogodila jer je na kamionu pukla guma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track