Krivične prijave zbog eksplozije kotla u školi
Foto: Kurir

Rekovac

Krivične prijave zbog eksplozije kotla u školi

Crna Hronika -
Od eksplozije, koja se dogodila 4.marta oko 10 sati, uništeno je oko 80 odsto krova zgrade, stakla na gotovo svim prozorima, vrata, šklolska oprema

JAGODINA - Policijska uprava u Jagodini saopštila je da je podnela je krivične prijave protiv dve osobe, zbog propusta koji su 4.marta doveli do eksplozije kotla u Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Rekovcu, kada je lakše povređeno petoro ljudi, a šteta procenjena na oko četiri miliona dinara.

Krivične prijave podnete su protiv Radeta Ž. (44) iz Vukmanovaca kod Rekovca i Miroslava A. (61) iz Kruševca, koji se "sumnjiče da su izvršili krivično delo izazivanja opšte opasnosti u saizvršilaštvu", stoji u saopštenju.

Rade Ž. se tereti da nije postupio po uputstvu za montažu, rukovanje i održavanje kotlova, "što je dovelo do eksplozije kotla na čvrsto grejanje", a Miroslav A. da je kao odgovorno lice firme koja je izvodila radove na ugradnji kotla "dao odborenje za rad bez odgovarajuće tehničke dokumentacije i dozvole" Odeljenja za vanredne sitauacijue u Jagodini, navodi se u saopštenju.

Od eksplozije, koja se dogodila 4.marta oko 10 sati, uništeno je oko 80 odsto krova zgrade, stakla na gotovo svim prozorima, vrata, šklolska oprema.

Školska zgrada postala je neupotrebljiva za nastavu, pa i danas učenici Poljoprivredno-veterinarske škole pohađaju nastavu u učionicama Osnovne škole "Đura Jakšić", koja je u neposrednoj blizini.

Načelnik Školske uprave za Pomoravsko okrug u Jagodini, Života Stračević, izjavio je da će obnove "početi veoma brzo, možda naredne sedmice".

Prilikom posete školi, dan posle eksplozije, ministra prosvete i nauke Žarko Obradović obećao je da će škola biti uređena sredstvima ministarstva i da će u celosti taj posao biti završen do početka nove školske godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja