DANIJEL ROKVIĆ PRVI PUT POSLE PRIVOĐENJA: Bez razloga sam bio 30 sati u samici i propišao krv
Foto: Dragana Udovičić

Tvrdi da je branio samo svoja prava

DANIJEL ROKVIĆ PRVI PUT POSLE PRIVOĐENJA: Bez razloga sam bio 30 sati u samici i propišao krv

Crna Hronika -

BEOGRAD - Danijel Rokvić, muž pevačice i kreatorke Dijane Didi Janković, koji je pre dva dana pušten iz Centralnog zatvora gde se nalazio pod optužbom da je pretio i napao notara odlučio je da progovori o ovom slučaju.

Rokvić je odlučio da u javnost iznese činjenice o tome što se zapravo desilo i objasni kako je on navodno " ugrozio" i " napao" službeno lice. On smatra da je sve to brutalna i dobro osmišljena laž.

- Vlasnik sam strane kompanije koja investira u Srbiji sa novcem zarađenim u inostranstvu. Moja firma zapošljava ljude u Srbiji. Ja nikada nisam tražio subvencije od države. Ja sam strani investitor koji u ovom trenutku ima otvoren oglas za zapošljavanje za 300 mladih ljudi u Srbiji, isključivo za potrebe inostrane kompanije. Moguće je da sam jedini Srbin koji radi i zarađuje u inostranstvu, a plaća porez na dobit u Srbiji!, kaže Rokvić i nastavlja:

UHAPŠEN MUŽ DIJANE JANKOVIĆ: Vređao i hteo da tuče notara?

- Prethodnih dana sam doveden u situaciju da mi bude ugroženo zdravlje i ugled , a zapravo sam samo branio svoja prava, a za uzvrat sam izložen brutalnosti i ležao u samici 30 sati, bez vode, hrane, struje, grejanja, bez kreveta, na daskama, sa jednim ćebetom, na temperaturi u minusu! Epilog svega svega je to što sam na kraju završio u Urgentnom centaru, jer sam posle 30 sati drhtanja propišao krv. Posle svega dobio sam medicinski nalaz da ne smem da budem na hladnom, ali i posle toga u četiri ujutru stiglo je naređenje preko telefona, da me vrate u samicu i ledaru, i pored nalaza iz Urgentnog centra, pojašnjava Rokvić.

PRETIO NOTARU: Mužu Dijane Janković mesec dana pritvora

On kaže da je kao strani investitor dve godine bez ikakvog razloga čekao sam na građevinsku dozvolu u urbanizmu, gde su mu tri puta izgubili sva dokumenta.

- Na kraju se desilo da sam odreagovao na “najglupljem” šalteru, pri overi dokumenata . Napominjem da su mi pogrešno overili dokumenta, ja sam hteo da im objasnim grešku, jer strani dokument sa apostilom se ne overava i ne naplaćuje na tom šalteru i u toj kancelariji. Onda nastupa pakao! Šalterska službenica koja je najbolja prijateljica ministarke pravosuđa, a njen suprug zamenik javnog tužioca. Kreće masakr, hapšenje, pritisci, medijska kampanja, sve u organizaciji tuzilaštva od već pomenutog supruga, strašno, organizovan unapred smišljen pakao na svim nivoima, priča Rokvić i dodaje da mu je lično žao sudije na ovom slučaju i svih ostalih službenih lica, policajaca, koji su bili svesni situacije i svih nesnosnih pritisaka.

(KURIR TV) ĆORKA ZA MUŽA DIJANE JANKOVIĆ: Ljubavi, ne brini ništa, sve će biti u redu! VOLIM TE!

- Dok sam sedeo kod sudije na saslušanju, telefonski pozivi u tokom kojih su vršeni pritisci za moje uništenje, nisu prestajali. Zahvaljujem se svim dobrim ljudima koje je pogodilo moje stradanje, svim policajcima na na lepim rečima i podršci, zahvaljujem se svim komandirima u CZ, kao i doktorima iz CZ, koji su mi zaista puno pomogli, naglašava on.

Rokvić isitče da je ponosan na premijera i predsednika države za koje je glasao, ali da mora da im poruči da nam pravosuđe ne valja.

ROKVIĆ NA SLOBODI: Suprug pevačice Dijane Janković pušten iz pritvora

- Zar je moguće da neko privatno, bez ikakvog razloga može od života da vam napravi pakao, i to samo zato što je u braku sa tužiocem, i da vas goni baš odeljenje u kom radi, a uz to je prijatelj sa ministrom pravosuđa. Tokom mog “stradanje” i boravka u pritvoru, dve prijateljice: notarka i ministarka (po nezvaničnim informacijama) šetale su se zajedno Parizom. Krivično delo koje mi je pripisano, vređanje i svađa sa šalterskim radnikom, u ovom slučaju sa notarom se poništava, ako je isti službenik pogrešio ili isprovocirao klijenta, a to se i upravo i desilo i to zbog predrasuda o mojoj supruzi Dijani, priča Rokvić i nastavlja dalje.

- Moja krivica zaista postoji, bez obzira na to što je službenik pogrešio, bez obzira što su me dve godine malteretirali za građevinsku dozvolu i što su mi zagubili dokumenta, bez obzira na to što me je namerno provocirala, ja nemam nikakva prava da pa ni da joj ukažem na grešku. Krivično delo je sve ovo što je meni i mojoj familiji učinjeno, kaže Rokvić u svom pismu.

EKSKLUZIVNI PAPARACO: Muž Dijane Janković pušten iz zatvora! Priznao krivicu

Rokvić ističe da je njegov vid borbe upravo da obavesti građane, da smo još daleko od pravne države, da možemo da pozovemo državne službenike na pravdu, na zakon, da sude prema pravu i da ne pristaju na pritiske naročito protivzakonite.

- Ako se naše pravosuđe ponaša ovako prema stranim investitorima u Srbiji , meni – koji sam jedan od najvećih svetskih stručnjaka na polju multimedije, tvorac sam jedne od najvećih internet mreža u svetu, kao glavni izvođač u Srbiji napravio sam najveću i najsavremeniju kablovsku televiziju, vlasnik sam 40 inostranih IP platformi, pitam se samo šta se dešava ostalim ljudima koji možda nemaju priliku da se njihov glas i druga strana priča čuje u javnosti? Smatram da svi treba da smo jednaki i da zakon važi za sve!, isitče Rokvić na kraju svog pisma.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track