Umro čovek kojem je izgorelo 95 odsto kože!

Umro čovek kojem je izgorelo 95 odsto kože!

Crna Hronika -
Ratko Zarić izdahnuo u bolnici pet dana posle požara

BEOGRAD - Povrede bile preteške!

Ratko Zarić (46), koji je teško povređen 24. maja u eksploziji u iznajmljenom stanu u naselju Bele vode u Beogradu, preminuo je juče na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Nesrećni čovek je zadobio opekotine na 95 odsto tela, a pet dana kasnije izgubio je bitku za život.

Policija nije zvanično saopštila uzroke požara i eksplozije u garsonjeri na Belim vodama, ali sumnja se da je eksplodirao plin koji je curio iz instalacija u stanu. Od detonacije su popucala stakla na okolnim stanovima i parkiranim automobilima.

- Stajao sam pored prozora i snažna detonacija me je odbacila, a onda sam čuo vrisak komšije koji je goreo! Bio je samo u donjem vešu. Zgrabio sam ćebe i izleteo napolje da ga ugasim. Jaukao je od bolova, jer mu je veći deo kože izgoreo - rekao je tada komšija Goran O.

Zarić je bio danski državljanin, a u stan se doselio nekoliko dana pre tragedije.- Pre eksplozije Ratko je usisavao. Pretpostavljam da je varnica iz usisivača izazvala eksploziju - rekao je Goran O.

(Z. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track