SPECIJALNI SUD: Pritvor Tačiju produžen za još 30 dana
Foto: Stefan Jokić

Osumnjičen za terorizam

SPECIJALNI SUD: Pritvor Tačiju produžen za još 30 dana

Crna Hronika -

BEOGRAD - Protiv Nehata Tačija Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu zbog sumnje da je izvršio krivično delo terorizma na KiM 1999. godine.

Specijalni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor direktoru kosovske policije Nehatu Tačiju. Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je prema okrivljenom produžen pritvor do 30 dana i odbijen predlog branilaca za ukidanje pritvora, navela je portparol suda Tanja Koljenšić.

Branioci Tačija su pre tri dana stavili predlog za ukidanje pritvora nakon saslsusanja oštećenih u tom slučaju.

Tači je u pritvoru od 28. septembra kada je uhapšen na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine. Tokom razgovora sa predstavnicom Stručne službe Zaštitnika građana koja ga je posetila je 10. oktobra 2016. godine u Posebnoj pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Beogradu, Tači je rekao da nema primebi na na rad zaposlenih u toj ustanovi, policiji, kao i u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu u kome je prethodno bio u pritvoru.

On je prebačen u Beograd 10. oktobra, kada je saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje je pokrenulo istragu protiv njega zbog krivičnog dela terorizma. Tačija srpsko tužilaštvo tereti da je u julu i decembru 1999. godine, sa još nekoliko osoba pretio čoveku u Lipljanu, kao i njegovoj porodici, posle čega su se oni odselili sa Kosova.On je to negirao na saslušanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track