ISPOVEST MAJKE NESTALOG DRAGUTINA (17) Ribar kaže da je video mladića kako skače sa Brankovog mosta
Foto: Printscreen FB

ISPOVEST MAJKE NESTALOG DRAGUTINA (17) Ribar kaže da je video mladića kako skače sa Brankovog mosta

Crna Hronika -

BEOGRAD - Radoslava Radovanović, majka mladog Dragutina (17) koji je pre tri dana nestao u Beogradu, kaže da je porodica dobila poruku od ribara koji tvrdi da je u utorak oko 22 sata video mladića kako skače sa Brankovog mosta.

- Nama policija još ništa nije javila. Rekli su nam samo da ne mogu da angažuju ronioce jer je u ovo doba godine voda mutna i hladna i da jedino možemo da čekamo da njegovo telo ispliva... - kaže Radoslava, inače docent na Veterinarskom fakultetu u Beogradu.

Iako želi da veruje da je njen sin živ, Radoslava kaže da je svesna da jedino što sada čeka jeste potvrda smrti njenog Dragutina.

Kako kaže, Dragutin je inače učenik Srednje muzičke škole "Mokranjac", svira klavir, i izuzetno je nadareno dete.- I previše je osetljiv. Prošle zime je bio u dnevnoj bolnici u "Palmotićevoj". Konstatovali su da ima depresivne epizode, ali mu nisu dali nikakve lekove. Išao je na psiho terapije i stvari su počele da idu u dobrom smeru. Imao je veliku podršku od mene i sestre Teodore - kaže Radoslava.

DRAGUTIN (17) NESTAO POSLE KOMEMORACIJE DRUGU, POSLAO OPROŠTAJNU PORUKU: Nastavićeš dalje bez mene

Ona misli da su okidači za Dragutinov skok u Savu bili nedavno samoubistvo njegovog druga iz škole "Stanković" i godišnjica smrt njenog oca, Dragutinovog dede, za koga je bio veoma vezan.

- Dragutinov drug se ubio u nedelju. U utorak je u školi bila komemoracija. Dragutin je bio strašno pogođen. U ponedeljak ga je razredni savetovao da ne ide na komemoraciju. Uveče je pričao sa mnom. Rekao je da je taj dečko bio jako fin, dobar, povučen, da niko nije sumnjao da može da se ubije, ali i da je on to sigurno planirao jer je prethodno obrisao sve profile sa društvenih mreža. Dogovorili smo se da u utorak ide u školu i da ne ide na komemoraciju. Ja sam otišla na službeni put, ali on me nije poslušao. Umesto u školu, otišao je na komemoraciju - priča ona.

AKO VIDITE OVOG MLADIĆA, JAVITE ODMAH: Nestao Dragutin (17), poslednji put viđen kod Doma omladine

Kako kaže, nije joj jasno gde je otišao posle komemoracije.

- Tu ima nekih rupa u vremenu i prostoru posle komemoracije. Bio je na Kalemegdanu jedno vreme sam. Zvao je jednu drugaricu, ali ona nije mogla da dođe. Posle se video sa devojkom. Ona ga je poslednja videla. Njoj je oko 22 sata i poslao oproštajnu poruku. Ubio se na godišnjicu dedine smrti. Zato je u poruci i napisao da ga sahrane pored njega. Pored dede, za koga je bio veoma vezan - kaže Radoslava.

Teško podneo dedinu smrt i razvod roditelja

Društvo bi sada, kako kaže Radoslava trebalo da se zapita zašto su u dva dana, dvojica učenika muzičkih škola izvršila samoubistvo.

- Dragutin je na plećima nosio velike probleme. Moj otac nije umro prirodnom smrću. Zgažen je na pešačkom prelazu. Imao je teške povrede, ali lekari nisu hteli da ga operišu jer je star. Umro je mesec dana kasnije. Tužilaštvo nije pokrenulo postupak, iako se zna ko je izvršilac. Čak su pokušali da od mog oca naprave pijanca, koji je navodno pešački prelazio sa flašom u ruci. Moj otac je bio ugledni inženjer, star, ali je živeo sa nama. Nije bio pijanac, i Dragutina je sve to veoma pogodilo. Ja sam u utorak bila na putu, na seminaru Srpskog društva za osvetljenje, gde sam držala predavanje posvećeno mom ocu - kaže Radoslava.

Dragutin je, kako ona tvrdi, teško podneo i razvod roditelja.

- Nije imao dobar odnos sa ocem. Jedinu podršku da se bavi muzikom je imao od mene. Alimentacija koju je sudila odredila je skandalozno mala, pa se nosio i sa finansijskim problemima, a bio je izuzetno osetljivo dete. Nosio je velike probleme na svojim nejekim plećima - kaže Radoslava.

Dragutinova sestra Teodora kaže da i dalje čekaju vesti iz policije, ali da ih još nema. Teodora je prva vest o nestanku brata objavila na svom FB profilu, pozivajući da se jave svi koji imaju bilo kakvu informaciju o njemu.

- Nikakvog traga nemaju. Njegov telefon je isključen od utorka uveče - kaže Dijana.

(T.M.S/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track