IRONIJA SUDBINE: Otac čije ubistvo je naručio sin otplaćivaće kredit za svoju likvidaciju!
Foto: Shutterstock

Vest koja je užasnula Srbiju

IRONIJA SUDBINE: Otac čije ubistvo je naručio sin otplaćivaće kredit za svoju likvidaciju!

Crna Hronika -

Ironijom sudbine, otac , ni ne pomišlja da ostavi na cedilu snaju i unuke dok mu je sin u zatvoru, pa će tako otplaćivati njegove dugove, između ostalog i kredit koji je sin podigao da bi platio njegovu likvidaciju!

- Kada god mu je zaškripalo, bio sam uz njega, snaju i unuke. Ako je planirao da me ubije, i treba da odgovara za to, a ja ću, kao i do sada, voditi računa o unukama i snaji - rekao je Jova Maletin (68) nakon što mu je sin Ratomir (38) uhapšen.

Ratomir je uhapšen zbog sumnje da je unajmio trojicu poznanika da mu ubiju oca. Dogovor su sklopili u kafani, a njihov razgovor je jedan od "ubica" snimao. Ratomir je insistirao da mu oca zakolju i tražio da insceniraju pljačku. Motiv je bio nasledstvo, odnosno 11 jutara zemlje koje bi svakako nasledio, ali on nije mogao da dočeka da starac umre. Vrednost zemlje zbog koje je sin želeo oca mrtvog je oko 110.000 evra.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Kako bi platio ubice, Ratomir je podigao kredit, zbog čega je i stavio hipoteku na kuću i imanje, ali Jova nije ni slutio na šta će njegov sin da potroši pare koje je uzeo od banke. Prema informacijama do kojih je policija došla, Ratomir im je dao po više stotina hiljada dinara, a jednom od njih je kupio i automobil „fijat uno”.

Policija je, ipak, saznala za pakleni plan i uhapsila i Ratomira i trojicu plaćenika. Ratomir je juče priveden u Više javno tužilaštvo u Somboru, a predloženo je da u pritvoru ostane do 30 dana. Kako saznajemo, traženo je da se uradi i kombinovano veštačenje, a njega će ispitati i psiholog.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

- Ratomir je već duže vreme bio u svađi sa ocem. Nisu se dobro slagali i često su se sporili zbog imovine. Jova je čak zapretio da mu neće ostaviti ništa i zato je njegov sin odlučio da ga ubije - kaže izvor Kurira blizak istrazi.

Ratomiru je određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo podstrekivanja na teško ubistvo, nakon čega će u zakonskom roku biti priveden u Više javno tužilaštvo u Somboru.Protiv četvorice muškaraca koje je Ratomir podstrekivao biće podneta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično delo neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela.

(EPK/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track