EKSKLUZIVNO: Ekipa Saleta Mutavog prebila šefa grupe Amerika!

Jakšić nokautiran u jednom beogradskom klubu

EKSKLUZIVNO: Ekipa Saleta Mutavog prebila šefa grupe Amerika!

Crna Hronika -

Pripadnik grupe nedavno ubijenog Aleksandra Stankovića brutalno pretukao Zorana Jakšića

BEOGRAD - Pripadnik ekipe Aleksandra Stankovića Mutavog pretukao je vođu mafijaške grupe „Amerika“ Zorana Jakšića (57), koji je letos uhapšen u Južnoj Americi, ekskluzivno otkriva Kurir.Incident se dogodio početkom prošle godine u jednom poznatom beogradskom klubu.Podsetimo, Aleksandar Stanković ubijen je 13. oktobra u blizini Centralnog zatvora kad su dvojica napadača sa „kalašnjikovima“ presrela njegov automobil. Stanković je bio vođa navijačke grupe Janjičari, a njegov verni drug koji je pretukao Jakšića član je ove huliganske organizacije.Patosirao narko-bosaKako Kurir ekskluzivno saznaje, desna ruka Saleta Mutavog nokautirao je Jakšića kad je krenuo da izađe iz kluba. Jakšić je momentalno pao i udario glavom u zid. Od udarca mu je odleteo jedan od omiljenih kačketa, po kojima je poznat. Dok je bio na podu, huligan ga je još nekoliko puta udario rukom u glavu i nogom u slabine. Niko do prisutnih gostiju nije ni pokušao da zaustavi huligana. Batine je dobio i Jakšićev pratilac s kojim je on došao u klub.- Jakšić je početkom prošle godine bio u Beogradu. Kako naša zemlja nema poternicu za njim, niti se protiv njega vodi bilo kakav postupak, odlučio je da s drugovima poseti poznati klub. Na ulaznim vratima je susreo člana Janjičara i njegove ortake - naveo je za naš list izvor upoznat sa zbivanjima kritične noći.Inače, ovaj mladić, čije je ime poznato redakciji Kurira, i njegovi prijatelji rade kao obezbeđenje kluba, ali osim njega u incidentu nije učestvovao niko od poznatih huligana s policijskim dosijeom. Korpulentni huligan, obrijan do glave, „disciplinu“ sprovodi uglavnom surovim obračunima s gostima lokala, koji neretko bivaju ozbiljno povređeni nakon „intervencije“ obezbeđenja - priča naš sagovornik.U konkretnom slučaju, kako saznajemo, pored kršnog navijača najpre je prošao Jakšićev prijatelj. Za njim je naišao narko-bos, koji se okrenuo ka prijatelju Saleta Mutavog, nasmejao se i potapšao ga po ruci.Masovna tuča- Ne zna se šta je tačno iziritiralo poznatog huligana, ali nakon samo nekoliko sekundi mladić je nokautirao Jakšića! U predvorju kluba došlo je do masovne tuče! Ostali pripadnici obezbeđenja nasrnuli su na Jakšićevog druga, a krupni navijač je čak i skakao po njemu - prepričava očevidac incidenta.U masovnoj tuči najdeblji kraj izvukao je momak u čijem je društvu vođa grupe „Amerika“ došao.- On je nepomično ležao kod vrata. Jakšić je od siline udarca izleteo u drugu prostoriju i udario u pult, a huligan, koji je u međuvremenu tukao njegovog prijatelja, nekoliko puta se vraćao, šutirao ga i udarao u glavu! Poznati kriminalac ležao je na podu kluba nekoliko minuta - navodi naš izvor, koji objašnjava da su akteri tuče uvučeni u poslove s trgovinom narkoticima.

Moćni „starci“DRUŽENJE S MILJANIĆEMZoran Jakšić je, navodno, poslednji put u Srbiji boravio tokom 2010, kad je, navodno, u klanu „Amerika“ izbio veliki sukob zbog zaplene 200 kilograma kokaina namenjenog našem tržištu. U to vreme u našoj državi je boravio i američki državljanin Mileta Miljanić, zvani Majk, koji važi za vođu grupe, a čije su fotografije u zapaljenoj srpskoj svetinji Sveti Sava u Njujorku objavljene ekskluzivno u Kuriru. Miljanić i Jakšić, kao drugi čovek ove kriminalne organizacije, godinu dana ranije pušteni su iz zatvora u Grčkoj, u kojem su služili kazne zbog šverca droge. Jakšić je navodno u to vreme živeo u Novom Sadu i često je menjao adrese.

SAČEKUŠA Likvidacija Aleksandra Stankovića kod centralnog zatvora IZREŠETAN NA IZLASKU IZ TERETANEAleksandar Stanković ubijen je 13. oktobra na uglu ulica Bačvanske i Gospodara Vučića kad su dvojica maskiranih napadača otvorila vatru iz „kalašnjikova“. Napadači, koji su Mutavog vrebali iz žbunja, ranili su i njegovog telohranitelja Milorada Đurića, inače zaposlenog u CZ, pa automobilom „BMW X5“ pobegli u pravcu Zvezdarske šume, gde je zapaljeni automobil kasnije i pronađen. Prema operativnim podacima, u Saleta Mutavog ispaljeno je 60 hitaca, a gotovo svi meci pogodili su ga u vrat i glavu i maltene ga obezglavili. Inače, zbog pretnji koje je dobijao, Mutavi je navodno konstantno nosio pancir.U trenutku ubistva Stanković se s telohraniteljem vraćao iz teretane koja se nalazi u podzemnoj garaži. Navodno, ubice su imale pomagača koji ih je pištaljkom upozorio da Stanković izlazi iz teretane. Inače, Sale Mutavi je tog vikenda trebalo da proslavi momačko veče u jednom poznatom gradskom restoranu, a bilo je indicija da su likvidatori planirali da ukoliko ubistvo u Bačvanskoj ne uspe, napadnu baš tamo.

OPSTAO GODINAMA Ko je Zoran Jakšić, kojeg zbog šverca narkotika juri pola Evrope ČOVEK SA HILJADU LICA I DESETAK PASOŠAPodsetimo, Zoran Jakšić (57), rodom iz Zrenjanina, drugi je čovek zloglasne kriminalne grupe „Amerika“, a u žižu javnosti ponovo je dospeo letos kad je uhapšen u mestu Tumbes, na granici između Perua i Ekvadora. Čovek sa hiljadu lica, kako su ga nazvali peruanski mediji, sumnjiči se za ubistvo, kao i šverc velikih količina droge iz Južne Amerike u Evropu.Prilikom spektakularne akcije hapšenja kod njega je pronađeno 10 različitih pasoša, a utvrđeno je da je tokom skrivanja koristio čak 46 različitih imena. Osim potrage lokalnih vlasti, za njim su poternice raspisale i Nemačka, Grčka, Argentina, Australija, SAD, kao i Bosna i Hercegovina.Godinama je uspešno, s lažnim imenima i pasošima, putovao po Americi i Karibima, a kako ne bi bio otkriven, često je menjao i lični opis. U bogatoj kriminalnoj karijeri sumnjičen je, osim za šverc kokaina, heroina i marihuane, i za ubistva, iznude, krađe automobila, otmice i zelenašenje. Interesantno je da naša država nema raspisanu poternicu za Jakšićem, iako je kriminalne aktivnosti počeo još devedesetih u Srbiji, i to kao član zloglasne „Amerike“.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

NAVALI, NARODE: Stanovi jeftiniji i do 70 odsto

OČAJNI OTAC MALOG RADENKA (8): Dete mi je mrtvo! Lekar mora da odgovara!

AMBASADOR SAD ZA KURIR: Imam dobre odnose s Vučićem

OVO JE OSMEH OD 8.000 EVRA: Ceca pokazala nove zube!

KARAMELA ZA KURIR: Žena me je spasla!

HISTERISALE NA SVADBI: Jelena i Snežana Janković vrištale i terale novinare

ATAK NA SRBINA: Huligani Sportinga hteli da biju Lazara Markovića

STRAH: Serijski ubica hara Tutinom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track