NASUMICE PUCAO PO GOSTIMA KAFIĆA U VALJEVU: Ubio sina očevog prijatelja!
Foto: Privatna Arhiva

Sreten Nikolić (22) pucao na goste kafića zbog svađe

NASUMICE PUCAO PO GOSTIMA KAFIĆA U VALJEVU: Ubio sina očevog prijatelja!

Crna Hronika -

Radnik obezbeđenja Damnjan Dragojlović (26) ubijen, dok su još tri gosta ranjena kada je pomahnitali Valjevac otvorio vatru u centru grada

VALJEVO - Sreten Nikolić (22) iz Valjeva ubio je hicima iz pištolja Damnjana Dragojlovića (26) i u nasumičnoj pucnjavi ranio još tri osobe u kafiću „Zipa“ u Knez Miloševoj ulici u centru Valjeva.Nezapamćen zločin odigrao se juče oko dva sata ujutro, kada je Nikolić naoružan upao u lokal pun gostiju i otvorio vatru. Kako Kurir saznaje, pucnjavi je prethodila svađa Nikolića sa ubijenim Dragojlovićem, koji je u kafiću bio zaposlen kao radnik obezbeđenja.

Kobne večeri Dragojlović je navodno imao slobodan dan, a u kafiću je sedeo kao gost.

- Oni su imali neki sukob odranije. Najpre su se posvađali ispred kafića, pretpostavlja se da mu radnik obezbeđenja nije dozvolio da uđe u lokal. Tada je Nikolić izrekao niz psovki i između ostalog rekao: „J... vam mater svima, vratiću se u kafić i videćete ko sam ja“ - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

Psovao i pretioNikolić se posle nekoliko minuta vratio naoružan pištoljem i već s ulice otvorio vatru prema kafiću koji je u tom trenutku bio pun gostiju.- Prvi metak ispalio je kroz vrata lokala, a nakon toga je ušao unutra i pucao pravo na Dragojlovića. Kad je mladić pao, Nikolić je nastavio nasumično da puca i tako ranio još tri osobe - dodao je naš izvor.Hitna pomoć je pokušala da reanimira Dragojlovića, ali je on ubrzo preminuo zbog teških povreda glave.- Gost D. M. (26) ranjen je u karlicu i noge i nalazi se u šok-sobi, dok je D. P. (40) pogođen u natkolenicu i zadržan je na bolničkom lečenju. Treći ranjenik S. P. (34) posle ukazane pomoći pušten je kući - kazali su za Kurir iz valjevske bolnice.

Žrtva... Damnjan Dragojlović
Žrtva... Damnjan Dragojlović

Nakon pucnjave Petrović je pobegao iz kafića, ali ga je policija uhapsila posle samo pola sata u valjevskom naselju Peti puk.- On je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo teškog ubistva. Kod njega je pronađen pištolj, kojim je, kako se sumnja, počinjeno navedeno krivično delo. Uz prijavu za ubistvo, odgovaraće i zbog izazivanja opšte opasnosti, kao i za nedozvoljeno nošenje oružja- dodaje naš izvor.Gosti prestravljeniOčevici pucnjave kažu da nikada neće zaboraviti tu noć.- Bilo je strašno! Kada je mladić uleteo u kafić sa pištoljem i počeo njime da maše, nastao je pravi metež u lokalu. Devojke su počele da vrište, neki su krenuli da beže. Bilo je jezivo i sigurno niko od gostiju neće do kraja života zaboraviti tu noć. Tih scena ću se sećati dok sam živ. Hvala bogu da nema još mrtvih - kaže jedan od očevidaca.

Drugovi ubijenogBIO JE DEČKO ZA PRIMERZa ubijenog Damnjana njegovi drugovi imaju samo reči hvale, kažu da je bio sportski tip i da nikada nije pravio probleme.- Bio je dečko za primer. Sportista u duši i nije bio konfliktan. Iza sebe je ostavio dva mlađa brata, ne znam kako će ovo preživeti, kao i devojku Valentinu, s kojom se dugo zabavljao. Da ironija bude veća, Damnjanov i Sretenov otac su školski drugovi i jedno vreme su se intenzivno družili - kažu drugovi ubijenog mladića.

Grof u ime crveno-belihSAUČEŠĆE PORODICIPre početka jučerašnje fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Rada, trener crveno-belih Miodrag Božović Grof izjavio je saučešće porodici nastradalog Dragojlovića, za koga su i Delije imale parolu tokom utakmice.- Pre nego što počnem da pričam o utakmici, hteo bih da u ime fudbalskog kluba Crvena zvezda izrazim saučešće porodici nastradalog Damjana Dragojlovića, navijača Zvezde - rekao je Božović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track