Umesto da slavimo, spremam sahranu!

Mionica u šoku

Umesto da slavimo, spremam sahranu!

Crna Hronika -
Trebalo je da preslavimo Trojicu, a sad ne znam da li će Dragan biti živ, kaže supruga Milena. Dragana Jankovića pretukao Miroslav S. i ostavio ga na pruzi da ga pregazi voz

MIONICA - Napao iz osvete?Trebalo je da naredne nedelje sa suprugom Draganom preslavim Trojicu, a sad se plašim da ću morati da se pripremam za njegovu sahranu! Još ga nisam videla otkako ga je Miroslav pretukao i ostavio na pruzi da ga pregazi voz! Sestra mi kaže da ga je jedva prepoznala. Čak i ako preživi, ostaće invalid. Jao meni...

Ovim rečima počinje ispovest za Kurir Milena, supruga Dragana Jankovića (46) iz sela Šušeok kod Mionice, koga je 27. maja na železničkoj stanici Lukavac pretukao i opljačkao komšija Miroslav S. (20). Svirepi razbojnik je potom onesvešćenog Dragana odvukao do pruge kako bi inscenirao nesreću. Mašinovođa je uočio telo na pruzi, ali nije stigao da zaustavi voz, koji je Draganu prešao preko desne noge!

- Miroslav je pre mesec dana zatražio od Dragana 1.000 evra na zajam, ali tolike pare nismo imali. Posle je tražio 200 evra, a onda nam je kuća na Đurđevdan opljačkana. To smo prijavili policiji, a sad se plašim da je Miroslav napao Dragana kako bi mu se osvetio - priča Milena sa suzama u očima.

Slavko Janković, Draganov brat od strica, kaže da je ovaj zločin mogao biti sprečen.

- Brat mi je pričao da su već nekoliko puta hteli da ga opljačkaju. Eto, sad su pokušali i da ga ubiju. Kukao sam na sav glas kad sam saznao šta se desilo - kaže Slavko.

Deda poručio: Stidim se MiroslavaDeda Miroslava S. nije želeo da priča o svom unuku!- Odrekao sam ga se zato što je probisvet! Moju kuću su ranije snimali novinari jer sam bio najbolji poljoprivrednik u kraju, a sada moj dom povezuju s lopovima. Otac mu je umro pre tri godine. Bio je alkoholičar i na njega je povukao tu zlu krv. Odavno sam ga izbacio iz kuće i ne želim ništa s njim da imam. Za njega su moja vrata zatvorena - priča očajan deda, koji nije želeo da mu se ime provlači po novinama.

Napadaču određen pritvorMiroslav S. uhapšen je nekoliko sati posle napada na Jankovića. Nezvanično saznajemo da je priznao napad, ali je u policiji rekao da je iz Draganovog novčanika odneo 1.000 dinara, a ne 7.000, koliko procenjuju policija i Draganova supruga. Miroslavu je određen pritvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track