UHAPŠEN JOŠ JEDAN ČLAN GRUPE AMERIKA: Srbin pao sa 222 kg kokaina!
Foto: Thinkstock

Saznajemo

UHAPŠEN JOŠ JEDAN ČLAN GRUPE AMERIKA: Srbin pao sa 222 kg kokaina!

Crna Hronika -

Transport Ekvadorska policija uhvatila je Nenada Miloševića (36) zajedno sa Špancem u trenutku kad su na brod hteli da pretovare narkotike namenjene evropskom tržištu

PUERTO SANTA ANA - Nenad Milošević (36), državljanin Srbije, i Hose Luis S. C. (33), državljanin Španije, uhapšeni su u Ekvadoru zbog sumnje da su planirali transport 222 kilograma kokaina iz Ekvadora u Evropu! Policija sumnja da je uhapšeni Srbin bio povezan s ozloglašenom grupom “Amerika”, čiji je vođa Zoran Mihajlović Jakšić (57), uhapšen u julu na granici Perua i Ekvadora.Milošević i Hose Luis uhapšeni su u jednom luksuznom stanu u gradiću Puerto Santa Ana 10. novembra, nakon što su ih istražitelji pratili mesec dana.Policija dobila dojavu- Utvrđeno je da su Srbin i Španac u Ekvador ušli 13. oktobra. Nakon što su policajci dobili poverljive informacije da su dvojica stranaca došli u Ekvador kako bi preuzeli drogu, pripremili je za transport i poslali je brodom iz luke u Gvajakulu, započeli su ozbiljnu istragu. Pratili su Miloševića i Hose Luisa i uhapsili ih pre nego što su uspeli da spakuju drogu na brod - kaže izvor iz istrage.Kokain je nađen na parkingu zgrade u centru ekvadorskog gradića. Uhapšeni su u istoj zgradi imali iznajmljeni štek stan, u kojem su boravili tokom pripremanja transporta droge.- Narkotici su nađeni u crnom kombiju marke “ford F150”. Bili su spakovani u osam crnih džakova od jute u kojima je bilo čak 200 paketa. Droga je bila spakovana u zelene pravougaone pakete nalik ciglama. Utvrđeno je da je u džakovima ukupno bilo 222,4 kilograma kokaina - saopštili su iz policije.Istražitelji su utvrdili da su uhapšeni Srbin i Španac pripadnici dobro organizovane međunarodne kriminalne grupe, koja se bavi švercom narkotika iz Latinske Amerike u Evropu.Veze sa JakšićemIstražitelji proveravaju da li najnovija zaplena droge ima veze s ozloglašenom grupom “Amerika”, čiji je jedan od vođa Zoran Mihajlović Jakšić, uhapšen u julu 2016. godine dok je pokušavao iz Perua da pređe u Ekvador.- Jakšić se sumnjiči da je organizovao šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a uhapšen je u gradu Tumbesu u Peruu, koji je od grada Puerto Santa Ane udaljen svega 200 kilometara. Jakšić je pre hapšenja trebalo da pređe u Ekvador, ali je njegov plan osujetila policija. Zato se detaljno proverava veza između sada uhapšenog Nenada Miloševića i Jakšića. Postoje neke indicije da je Milošević radio baš za klan “Ameriku” - ispričao je izvor iz istrage.

Jakšić bio u BeograduTUKAO GA MEDALatinoamerički mediji Zorana Jakšića označili su kao čoveka sa hiljadu lica, jer je kod njega nađeno 10 različitih pasoša i utvrđeno je da je koristio 46 imena. Za njim postoje poternice iz čak pet država. Iako je, prema policijskim dosijeima, Zoran Jakšić u Srbiji poslednji put bio 2010. godine, Kurir je došao do snimka koji je prošle godine nastao u jednom beogradskom klubu. Na snimku se vidi kako je Darko Ristić Meda, prijatelj ubijenog Aleksandra Stankovića, pretukao Zorana Jakšića. Na snimku sa sigurnosnih kamera vidi se kako Ristić nokautira Jakšića, a potom ga još nekoliko puta brutalno udara.

MARIJA IVANOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track