PROTERANA ŽENA UBICA: Džihadistkinja izručena Hagu
Foto: Printscreen Vijesti.me

Saznajemo

PROTERANA ŽENA UBICA: Džihadistkinja izručena Hagu

Crna Hronika -

Remona Serpentizi, koja je uhapšena 9. septembra u centru Beograda, sumnjiči se da je imala aktivnu ulogu u organizovanju terorističkih napada

BEOGRAD - Remona Serpentizi (26) iz Holandije, koja je 9. septembra uhapšena u centru Beograda pošto je bila na crvenoj Interpolovoj poternici i označena kao jedan od organizatora terorističke organizacije, izručena je juče Holandiji!Odmah posle hapšenja teroristkinje, kako je Kurir pisao, koja se šest meseci skrivala u Srbiji, utvrđeno je da je u petom mesecu trudnoće.Crvena poternica- Do juče je Remona Serpentizi bila u ekstradicionom pritvoru. Holandske vlasti, u međuvremenu, dostavile su dokumentaciju i dokaze koji ovu trudnicu povezuju s terorizmom i na osnovu toga je i doneta pozitivna odluka i ona je u pratnji policije prebačena u tu državu - kaže izvor Kurira upućen u postupak ekstradicije teroristkinje.Poternicu za Remonom raspisala je njena država, a ova teroristkinja navodno se poslednjih šest meseci skrivala u našoj zemlji. Ona se sumnjiči da je pokušala da otputuje u Siriju ili Irak kako bi se tamo priključila džihadistima, a dovodi se u vezu i s terorističkim napadima u Belgiji i Holandiji.Plakala i molila- Ramona je u Beogradu uhapšena sa suprugom, državljaninom Turske, u jednom hostelu, ali je on pušten pošto za njim nije raspisana poternica. Posle hapšenja, žena sa crvene poternice plakala je i molila da bude puštena i da ne bude izručena. Priznala je da je nekoliko puta saslušavana u Holandiji zbog sumnje da je umešana u terorističke akcije, kao i da je prešla u islam, ali je tvrdila da je to učinila jer se udala za muškarca koji je poreklom iz Turske - otkrio je naš sagovornik.

Terorista Nemačka policija uhapsila Bobana S. Srbin predavao islamistima arapskiU isto vreme nemačka policija uhapsila je Bobana S., koji je bio u društvu s turskim državljaninom Hasanom C. i tridesetdvogodišnjim Iračaninom poznatim kao Abu Vala, zbog vrbovanja boraca u redove Islamske države.Abu Valu su nemačke vlasti označile kao centralnu figuru islamista i sumnja se da je godinama operisao po ovoj zemlji.- Njihov zadatak je bio da steknu poverenje muslimana u Nemačkoj i upute ih u terorističke aktivnosti. Između ostalog, organizovali su putovanja u kritične delove Sirije i Iraka i bar u jednom slučaju su uspeli u tome - naveli su nemački mediji.Prema navodima medija, Boban S. i Hasan C. su žrtve učile arapskom jeziku i radikalnim islamskim učenjima.- Lekcije koje su davali služile su stvaranju ideološke i jezičke osnove za buduće aktivnosti i učešće u borbenim operacijama - naveli su mediji.Prema njima, Abu Vala je bio ključna figura i on je odobravao i organizovao odlazak, u čemu su mu pomagali Mahmud O. i kamerunski državljanin Ahmed F.

Jelena Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track