VIŠI SUD U NOVOM SADU: Sanjin Sefić se žalio na odluku o izručenju BIH
Foto: Facebook Printscreen

Osumnjičen za gaženje dve devojke u Sarajevu

VIŠI SUD U NOVOM SADU: Sanjin Sefić se žalio na odluku o izručenju BIH

Crna Hronika -

Državljanin BiH Sanjin Sefić koji se sumnjiči da je automobilom u Sarajevu, 10. oktobra uveče, usmrtio dve devojke žalio se na odluku Višeg suda u Novom Sadu kojom je odlučeno da su izpunjene pretpostavke za njegovo izručenje BIH, saopštio je danas taj sud.

Sud precizira da je žalbu podneo Sefićev branilac 13. novembra te da će spisi predmeta u najkraćem roku biti dostavljeni Apelacionom sudu u Novom Sadu radi odlučivanja o žalbi. Nakon pravosnažnosti odluke suda, u svakom slučaju, konačnu odluku o izručenju BiH doneće srpski ministar pravde.

Zamolnica BiH za izručenje Sefića prosleđena je Srbiji sredinom oktobra. Sefić je nakon incidenta kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu, u kom su stradale dve devojke, pobegao u Srbiju, a dva dana kasnije je uhapšen na osnovu međunarodne poternice, raspisane po naredbi kantonalnog suda u Sarajevu.

Priveden je Višem sudu u Novom Sadu, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor do dva meseca. Inače, organi BiH vode postupak protiv još tri osobe koje se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom zbog sumnje da su pomogli Sefiću posle izvršenja krivičnog dela.

Kako su preneli tamošnji mediji, to su A. D. (29) iz Sarajeva, N. S. (28) iz Foče i S. S. (22) iz Sarajeva. U dvorištu porodične kuće N. S. nađen je "golf 6" koji je prema podacima policije korišćen za izvršenje krivičnog dela, a čiji je vlasnik A. M. iz Sarajeva.

SANJIN SEFIĆ BIĆE IZRUČEN BIH: Ispunjeni svi uslovi, ekstradicija za nekoliko dana

IZRUČENJE SANJINA SEFIĆA SARAJEVU: Vanpretresno veće Višeg suda donosi konačnu odluku

ADVOKAT BEGUNCA KOJI JE U SARAJEVU AUTOM UBIO DVE DEVOJKE: Sanjin Sefić se ne protivi izručenju BiH

NOVI SAD: Stigla molba za ekstradiciju Sefića koji je pregazio dve devojke u Sarajevu

GAŽENJE DVE DEVOJKE: Sud u Novom sadu nije dobio zamolnicu za izručenje Sanjina Sefića Sarajevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track