FILMSKA PLJAČKA NA SENJAKU: Upali u kuću srpskog biznismena i ojadili ga za POLA MILIONA EVRA!
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Imali su plan bez greške

FILMSKA PLJAČKA NA SENJAKU: Upali u kuću srpskog biznismena i ojadili ga za POLA MILIONA EVRA!

Crna Hronika -

Pljačkaši preko noći olakšali jednog od najmoćnijih srpskih biznismena za pola miliona evra

Zasad nepoznati lopovi upali su u njegov dom pod okriljem mraka i odneli sve dragocenosti koje su zatekli, među kojima su ogrlice, narukvice, skupoceni satovi i dijamanti!

Prema prvim saznanjima, provalnik ili više njih upalo je u vilu ovog uglednog biznismena koja se nalazi na Senjaku u noći između subote i nedelje, dok nije bio u njoj. Vlasnik je ostao zaprepašćen kada se oko ponoći vratio kući i shvatio da je pokraden.

- Lopovi su preskočili ogradu i ušli u dvorište. Uspeli su i da onesposobe pse tako što su ih namamili u njihove kaveze i zatvorili. Potom su na miru obili vrata i ušli u kuću. Očigledno je da su bili dobro pripremljeni, jer ništa nisu prepustili slučaju, i da se radi o profesionalcima - kaže dobro obavešten izvor.

- U pitanju je veoma skup nakit - narukvice, ogrlice i prstenje od zlata sa dijamantima, biserima..., zatim luksuzni satovi marki "Cartije", "Šopard", "Brege"... Lopovi su tačno znali šta traže i ništa drugo u kući nisu dirali - dodaje naš sagovornik i navodi da nema sumnje da je vlasnik kuće tipovan.

- Kada su u pitanju luksuzne kuće, koje često imaju i ugrađen alarm, video-nadzor, ili su obezbeđene na neke druge načine, uvek se radi o tipovanim krađama. Lopovi se u takvim slučajevima danima pripremaju za akciju, čak prate žrtvu kako bi uočili njene navike. Često imaju i neku informaciju iznutra. Zbog toga inspektori obave razgovore sa svima koji su u kontaktu s vlasnicima, od najbližih saradnika do kućne posluge i komšija. Vrlo je verovatno da su ovog biznismena i pratili i imali informaciju kada neće biti u svom domu i onda detaljno isplanirali pljačku - objašnjava sagovornik.

U policiji se, ipak, nadaju da će im snimci bezbednosnih kamera pomoći da uhvate provalnike, jer ova, ali gotovo i sve ostale kuće u ovoj i obližnjim ulicama imaju video-nadzor, pošto se radi o elitnom delu grada.

Poznati na meti lopova

Kuće poznatih često su na meti provalnika. Avgusta ove godine lopovi su upali u dom voditeljke Lee Kiš i odneli zlato, a isto su uradili i Janku Tipsareviću i njegovoj supruzi. Pre nešto više od dve nedelje lopovi su upali i u stan Lepe Lukić dok je ona spavala! Provalnici nisu poštedeli ni Branka Kockicu, ali ni Novaka Đokovića, kome su lopovi upali u stan u Monaku, dok je prošle godine na meti pljačkaša bio i dom njegove tašte u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track