POLICAJAC JE UPUCAO U STANICI: Muž će opet doći da me ubije, neće se smiriti dok ne budem mrtva!
Foto: Privatna Arhiva

Milica Kostić, pripadnica MUP koju je ranio suprug

POLICAJAC JE UPUCAO U STANICI: Muž će opet doći da me ubije, neće se smiriti dok ne budem mrtva!

Crna Hronika -

Više se ne plašim, ali on nije završio posao i neće se smiriti dok ne budem mrtva, kaže žena koju je ranio njen bivši muž, policajac Miloš Tadić, u stanici MUP u Bogatiću

BOGATIĆ - I dalje me sve podseća na taj dan, kad je suprug Milan došao na posao i pucao u mene. Imala sam mnogo sreće jer je metak za šest milimetara promašio arteriju. Preživela sam, ali znam da će jednog dana ponovo doći da me ubije. Prirodnom smrću sigurno neću umreti.Ovako priča Milica Kostić (32) iz Šapca, koju je 8. januara teško ranio njen bivši muž, policajac Miloš Tadić (28), u stanici MUP u Bogatiću. Tadić je i dalje u pritvoru, a Milica se vratila na posao, i to u istu kancelariju u kojoj je umalo izgubila život.Tukao je trudnuMilica je dve godine trpela nasilje od svog supruga. Tukao ju je i dok je bila trudna. Kap koja je prelila dogodila se u novembru 2014, kad ju je u nastupu ljubomore i besa brutalno prebio i pola sata joj držao otkočen pištolj na slepoočnici.

- Dolazio je pijan na posao, pretio da će da me ubije. Žalila sam se njegovom šefu. Tražila sam pomoć i od njegovih kolega. Sve su zataškavali i nalazili opravdanje za njegovo ponašanje. Psiholog je rekao da je Miloš sposoban za posao. Svi su videli šta preživljavam, ali niko nije reagovao. Kada me je Miloš pretukao po četvrti put, rekla sam da ću ga prijaviti. Odgovorio mi je: „Idi, žali se, ali niko ti neće verovati jer ne možeš ti biti u pravu dva puta“ - priča Milica. Na pitanje zašto nasilje nije odmah prijavila, odgovorila je da u sredini kakva je Srbija žena uvek ispadne glavni krivac.

Pakao u braku... Miloš i Milica
Pakao u braku... Miloš i Milica

Posle oporavka Milica se jedva vratila normalnom životu.- Morala sam da se vratim na posao, iako me sve u kancelariji podseća na taj dan - kaže naša sagovornica.Naša sagovornica kaže da se i dalje seća svakog pucnja i da je mesecima imala noćne more.- Sanjala sam da me neko juri, a ja sam grčevito pokušavala da pobegnem. Sada je strah prestao, ne plašim se, ali znam da on nije završio posao i da će ponovo doći da me ubije - priča Milica.Borim se zbog deceSvaki slučaj nasilja nad ženama koji se pojavi u medijima Milica doživljava lično.- Sto u kancelariji ukrasila sam lepim slikama i cvećem. Zalepila sam poster „Ne nasilju u porodici“, koji sam dobila od Vesne Stanojević iz sigurne kuće. Samo da skrenem misli. S kolegama je teško, ali ih razumem. Ti ljudi su radili s Milošem. Ostajem na poslu malo duže jer mi prija da radim u tišini. Svesna sam da trauma nikada neće proći, ali zbog dece moram da se borim. Takođe, želim da ostale žene žrtve nasilja ohrabrim da više ne trpe batine - priča Milica.

Sporo pravosuđeSUĐENJA SE ODUGOVLAČEMilica mesecima čeka da počne suđenje za nasilje u porodici, kao i za pokušaj ubistva.- Dve godine se razvlači proces, toliko je vremena prošlo otkad me je muž brutalno pretukao. Slala sam dopise na brojne adrese nadležnih ustanova, obraćala se i premijeru. Tražim da se učini sve što je moguće da se nasilje u porodici spreči, a kad i dođe do toga, da se procesi brže rešavaju - kaže Milica.

T. C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track