Dolijali pljačkaši vojvođanskih pošta

Hapšenje

Dolijali pljačkaši vojvođanskih pošta

Crna Hronika -
Davor T, Aleksandar Š, Željko R i Đuro T. opljačkali su poštu u Rumenki i odneli milion dinara, ali su odmah uhapšeni

BEOGRAD - Policija je danas uhapsila četiri osobe osumnjičene da su oko 13.30 sati u Rumenki kod Novog Sada od radnika pošte oteli oko milion dinara.

Osumnjičeni su izvršili razbojništvo tako što su, uz pretnju pištoljima, od radnika pošte oduzeli oko 1.000.000 dinara, a potom pobegli automobilom.

Policija ih je uhapsila neposredno nakon izvršenja ovog krivičnog dela, "a u automobilu kod osumnjičenih je pronađen novac koji je oduzet iz pošte, kao i dva pištolja, jedan prigušivač, dve radio stanice i jedan suzavac".

To su Davor T.(41), Aleksandar Š. (37), obojica iz Novog Sada, Željko R. (31) iz Inđije i Đuro T. (43) iz Rume, navodi se u saopštenju i dodaje da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati.

Policija sumnja da je ta kriminalna grupa izvršila više krivičnih dela razbojništva na štetu JP PTT "Srbija" na teritoriji Novog Sada i Sremske Mitrovice.

Grupa je osumnjičena da je izvršila razbojništvo 3. februara ove godine u Temerinu, "gde su, uz pretnju pištoljem, od radnika pošte oduzeli 333.375 dinara".

Terete se i da su 22. februara 2012. u Bačkom Gradištu oduzeli 2.100.000 dinara, a 5. marta ove godine u Krušedolu oduzeli 69.274 dinara.

Osumnjičeni se terete i da su 15. marta 2012. u Vrdniku oduzeli 360.000 dinara, a 20. aprila ove godine u Begeču - 500.000 dinara.

Policija nastavlja rad na ovom slučaju, a osumnjičeni će biti, uz krivičnu prijavu, privedeni pravosudnim organima, navodi MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track