(VIDEO) BARBARA (15) JOŠ NIJE PRONAĐENA: Ispovest neutešnih roditelja o noći kada im je ćerka nestal
Foto: Printskrin

Pala sa mosta u Tisu

(VIDEO) BARBARA (15) JOŠ NIJE PRONAĐENA: Ispovest neutešnih roditelja o noći kada im je ćerka nestal

Crna Hronika -

Barbara Vitez (15) iz Sente koja je 25. novembra pala sa mosta i nestala ispod površine hladne Tise, i dalje nije pronađena. Njeni neutešni roditelji dali su ispovest o svemu što se dogodilo te noći.

Te kobne večeri, devojčica je sa društvom šetala duž obale reke i od tada se traga za njom.

"Čuo sam već različite vrste priča, ne znam šta da mislim. Policija mi ništa ne kaže, sa decom koja su bila sa njom ne mogu da se nađem, to mi je zabranjeno", rekao je otac Endre.

Neutašna majka ne prestaje da lije suze.

"Tada sam 3. put dala da izađe u grad. Rekla mi je da idući petak mora da ide na žurku. Pitala sam je sa kime ide. Rekla je da ima jedan momak koji joj se sviđa i pitala me da li ću je pustiti. Rekla sam joj ako dođe na vreme da ću je pustiti jer znam da ne pije i da je fina.

Došla je policija i pitala me je gde mi je ćerka. Rekla sam da sam je pustila na žurku. Tražili su njenu sliku, rekli da joj se možda nešto desilo i od tada ništa ne znamo", rekla je majka Melinda.

Sa rođendana se nikada nije vratila a šta se desilo te kobne večeri i kako je završila na metalnoj konstrukciji mosta, nikom nije jasno.

"Kada je došla policija, ja sam se obukao i otišao sa njima. Nisu mi rekli odmah o čemu se radi već da se nešto možda nije desilo", rekao je otac.

Njihova ćerka nije bila problematična, plašila se visine pa ih još više muči otkud Barbara na mostu.

"Kad god smo prelazili most uvek se držala za mene i pričala "ćale, drži me, pašću", a kako je ona tamo mogla da se popne, stvarno mi nije jasno.Prijatelji mi se javljaju, izražavaju žalost ali pomoć niko ne može. Niko ne zna osim te dece koja su bila tamo. Policija mi je rekla kako imaju snimak kako su bili u prodavnici blizu mosta, kako su kupili neko piće. Navodno je bila moja ćerka i dvojica momaka. Kada sam bio u policiji rekli su mi kako je pala sa mosta ali nisu pili. Šta je istina, ne znam.Deca koja su bila sa njom neće da mi kažu ili policija neće da mi kaže. Ja kad pitam nešto, nema odgovora", govori neutešan otac.

Kada se Barbara pronađe, njeno telo će biti poslato na obdukciju kako bi se otkrilo šta se zapravo desilo.

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja