ZAKLAO SINA: Jao, tata, pa ti me ubi!
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Tragedija u Kruševici kod Kruševca

ZAKLAO SINA: Jao, tata, pa ti me ubi!

Crna Hronika -

Ivan Rašić (67) nakon svađe i tuče zario kuhinjski nož svom sinu Milanu (34) u vrat, mladić iskrvario naočigled oca i šokirane majke Milinke

KRUŠEVAC - Jao, tata, pa ti me ubi - zavapio je smrtno ranjeni Milan Rašić (34) iz Kruševice kod Kruševca, koji se stropoštao na zemlju, u neverici gledajući svog oca Ivana (67) s krvavim nožem u ruci.Otac Ivan, ne verujući ni sam u ono što se dešava, stavio je krvave šake na lice i zaplakao. Ovo je epilog jučerašnje porodične tragedije, nakon koje je Ivan Rašić uhapšen zbog brutalnog ubistva svog sina Milana.Gledala smrt sinaMilanova majka i Ivanova supruga Milinka vrištala je pred stravičnim prizorom. Ona kaže za Kurir da je pijani sin čekićem nasrnuo na oca.- Teško mi je. Morate me shvatiti kao majku, užasno je ovo što se dogodilo u našoj kući. Imali smo problema s Milanom i ranije, ali sada se to pretvorilo u tragediju. Milan je došao oko dva sata posle ponoći kući očito pijan. Posvađali smo se i on je nasrnuo na mene. Suprug je skočio da me zaštiti. Milan je tad zgrabio kriglu i udario oca, a kad je ona pala, uzeo je čekić - priča očajna majka Milinka i dodaje:- Pošto je procenio da će ga sin najverovatnije ubiti čekićem jer ga je udarao po telu i glavi, Ivan je uzeo kuhinjski nož. Ponovo su se rvali na stepeništu. Već iznemogao, Ivan je podigao ruku i zario nož Milanu u vrat. Probo ga je kroz usta i vrat.Nasmrt ubodeni Milan je pao pored stepeništa, a njegov otac Ivan se zateturao i srušio. Iz ruke mu je ispao krvavi nož. Krvave šake stavio je na lice i zaplakao dok mu se sin gušio u sopstvenoj krvi. Majka Milinka je za to vreme pozvala Hitnu pomoć i policiju. Ivan se mirno predao.Otac se žalioKako saznajemo, ubijeni Rašić je bio dobro poznat policiji. Patrole su ga često tražile i privodile zbog nasilja.- Nije bio zaposlen. Družio se sa žestokim kruševačkim momcima po kafićima. Na njegovo ponašanje po selu se često žalio i rođeni otac, da mu je dojadio, moleći boga da njegovog rođenog sina neko ubije, što se na kraju i desilo, da bude ubijen od očeve ruke - pričaju meštani.

SiledžijaRODITELJIMA OTIMAO PAREPrema rečima meštana, Milan se nije ženio, a bio je nasilan oprema roditeljima.- Jednom je doveo neku ženu koja je imala i dete, navodno da živi s njom u zajednici. Roditelji su to prihvatili nadajući se da će se smiriti. Međutim, on je ubrzo oterao tu ženu i nastavio teror prema roditeljima. Uzimao im je pare od penzija - kažu meštani.

NasilnikSEKAO GUME KOMŠIJAMAMilana su poznavali u njegovom rodnom selu Kruševici kao žestokog momka. Nije prezao ni od čega i često je upadao u sukobe i sa policijom. Meštani Kruševice se žale da im je iz hira činio štetu. Jednom komšiji je tako u nastupu besa isekao gume na kolima, drugog je tukao, a trećem sekao drva u zabranu i niko nije smeo da mu se suprotstavi.

Rajko Rajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track