EPILOG STRAVIČNOG ZLOČINA U NOVOM SADU: Maloletnik zapalio beskućnika, a evo ko će odgovarati

Javnost šokirana

EPILOG STRAVIČNOG ZLOČINA U NOVOM SADU: Maloletnik zapalio beskućnika, a evo ko će odgovarati

Crna Hronika -

Trojica maloletnika privedeni su, pa pušteni zbog sumnje da su u Novom Sadu, u noći između ponedeljka i utorka namerno zapalili dvojicu beskućnika, od koji je jedan preminuo, a kako saznajemo, iako maloletni piroman (12) nije krivično odgovoran, biće podneta krivična prijava za teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa izazivanjem opšte opasnosti.

Da li će u daljem postupku biti podneta prijava protiv roditelja, to je na tužilaštvu, otkriva Kurir.

"Upalio sam novine i bacio ih na tog beskućnika i njegovog prijatelja. Bilo mi je dosadno i rekao sam drugovima: „Hajde da se malo zabavimo. Nisam znao da će da izgori." Ovo je 12-godišnji dečak rekao u policiji posle smrti beskućnika Dragutina Todorčevića (64) iz Futoga, koji je od zadobijenih opekotina preminuo, dok je u požaru teško povređen njegov prijatelj Zoran Todorović. Sa ovim maloletnikom bila su još dvojica 13-godišnjaka, jedan iz Novog Sada, dok se drugi nalazi u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

KURIR TV HOROR U NOVOM SADU: Tri dečaka od 12 godina zapalila beskućnike na spavanju, jedan preminuo

Stradali Todorčević je godinama bio beskućnik i noću je spavao na betonskoj stazi iza prodavnice na Bulevaru oslobođenja.

- Kobne noći pijani Dragutin je legao na dušek i pokrio se kartonima, dok je Zoran seo pored njega. Kad je maloletnik bacio zapaljene novine na Dragutina, on je spavao. Vatra je malo zahvatila Zorana, koji je zadobio lake opekotine - saznajemo iz vrha MUP. Todorčević je nekoliko sati kasnije preminuo u bolnici jer mu je 90 odsto kože bilo u opekotinama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track