SRBI PALI S KOKAINOM: Kurilo oslobođen za pljačku veka, uhapšen zbog tri kilograma

Akcija u Italiji

SRBI PALI S KOKAINOM: Kurilo oslobođen za pljačku veka, uhapšen zbog tri kilograma

Crna Hronika -

Nenad Kurilo iz Zemuna, koji je oslobođen za filmsko razbojništvo u Beogradu, sa Zoranom Ristićem uhapšen u Milanu s tri kilograma droge

BEOGRAD - Nenad Kurilo (30) iz Zemuna, koji je zbog nedostatka dokaza oslobođen da je bio organizator „pljačke veka“ u Ustaničkoj ulici u Beogradu, uhapšen je ponovo u Italiji sa tri kilograma kokaina!Policija je juče saopštila da su on i Zoran Ristić (43) pali u zajedničkoj akciji srpske i italijanske kriminalističke policije u Milanu.Munjevita akcija- Italijanska policija, u koordinisanoj akciji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsila je dvojicu državljana Srbije kod kojih su pronađena i zaplenjena tri kilograma kokaina - saopštio je juče MUP. Kako saznajemo, oni su uhvaćeni u kolima, u munjevitoj akciji u centru Milana.Kurilo, inače bivši vozač Hitne pomoći, podsetimo, bio je uhapšen u aprilu 2012. zbog sumnje da je sa još 11 osoba učestvovao u pljački konvoja novca firme „Sekjuritas servis“ 10. marta 2011. u Ustaničkoj ulici, kada je odneto oko 800.000 evra. Popularna „pljačka veka“ spektakularno je izvedena, pošto su pljačkaši vozilima pod rotacijom presreli dva kombija u kojima su bila po dva radnika firme za obezbeđenje.Nema dokazaMaskirani fantomkama, kundakom puške razbili su staklo na automobilu obezbeđenja i naredili radnicima da im predaju pištolje, nakon čega su oteli i odneli novac. Kurilo i optuženi Uroš Petrović označeni su kao organizatori grupe, ali su zbog nedostatka dokaza na kraju sudskog postupka oslobođeni optužbi.

PljačkaELEK U BEKSTVUNovica Elek, kom je takođe suđeno za „pljačku veka“, ponovo je u bekstvu, i to zbog sumnje da je 2. aprila u Beogradu pucao u noge i teško ranio bivšu suprugu Tijanu Sekulić. Za Elekom je raspisana poternica i policija traga za njim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track