Ćopićevim avionom vozikala se i Indira Radić

Suđenje Zoranu Ćopiću

Ćopićevim avionom vozikala se i Indira Radić

Crna Hronika -
Avionom “ Avio renta” u vlasništvu Zorana Ćopića optuženog za pranje novca od prodaje narkotika vozio se veliki broj estradnih zvezda među kojima je i Indira Radić

BANJALUKA – Specijalni tužilac Slobodan Ćelić u ponedeljak u banjalučkom Okružnom sudu u nastavku suđenja Zoranu Ćopiću i direktoru avio-kompanije „ Avio rent“ Dragi Nižolu koji se sumnjiče za pranje novca zarađenog od prodaje narkotika izjavio je da su se avionom ove kompanije vozile brojne estradne zvezde među kojima je bila i Indira Radić.

Kako je objavio banjalučki „ Glas Srpske“ Ćelić je kao dokaz pred Sudskim većem, predstavio listu letova „ Avio renta“ prema kojima su cene letova za estradu bile od 260 pa do više hiljada evra.

Tako je tokom suđenja spomenuto da je Svetlana Ceca Ražnatović za let od Beograda do Skoplja platila 2.000 evra, a kao estradni putnici osim Indire i Cece spomenute su i Nataša Bekvalac i Jelena Karleuša koja je prema Ćelićevim rečima, avionom vozila jedan čas i deset minuta, piše Glas Srpske.

Specijalni tužilac je kao dokaz predstavio i šemu novčanih transakcija između "Agrokopa" Banjaluka i zavisnih preduzeća koja su u sastavu "Agrokopa" Novi Sad, a čiji je većinski vlasnik bio Ćopić.

- Iz ove šeme može se videti da je "prljav" novac koji je legao na račune banjalučkog "Agrokopa" dalje prebacivan iz of-šor kompanija na račune drugih preduzeća u Srbiji.

Posle toga taj novac je mešan sa "zdravim" novcem, a potom je bio vraćen u banjalučki "Agrokop", koji je zatim taj novac dalje ulagao u privredne tokove Republike Srpske - pojasnio je Ćelić na suđenju.

On je ranije rekao da su of-šor kompanije iz kojih je legao novac u "Agrokop" Banjaluka bile u vlasništvu braće Darka i Duška Šarića.

Kao dokaz predstavljen je i ugovor koji je potpisao Drago Nižol, a prema kojem "Avio-rent" preuzima vlasništvo nad beogradskim preduzećem "DTM". Ćelić je kazao da se vidi da je "DTM" vrijedan 454.512 evra i da je prešao u vlasništvo "Avio-renta". Međutim, bilans stanja i kupovina preduzeća nikada nisu uvedeni u poslovne knjige "Avio-renta".

Specijalno tužilaštvo je ovim dokumentom završilo dokazni postupak, ali moguće je da budu izveden i novi dokazi pošto odbrana predstavi svoje.

Suđenje je nastavljeno u utorak svedočenjem optuženog Ćopića, a njegov advokat Mirko Dabić istakao je da će se osim Ćopića kao svedok odbrane biti pozvan i nekadašnji direktor “ Agrokopa” Novi Sad Milivoje Pavlović.

Dabić je rekao da smatra da tužilaštvo nije dokazalo da je Ćopić prao prljav novac. Odbrana će svoje dokaze izvoditi još 20. juna, a kraj suđenja i iznošenje završnih reči zakazano je za 31. jul.

Optužnica inače tereti Ćopića da je od 2008. pa do polovine 2010. godine "oprao" veću količinu novca koji je stečen od prodaje droge narko-bosa Darka Šarića, a taj. novac je upotrebljen i za pokretanje Fabrike šećera u Bijeljini, čiji je većinski vlasnik postao Ćopić.

Mrđen je priznao krivicu i osuđen je na pola godine zatvora, a Zoranu Ćopiću je odlukom suda zbog ovog krivičnog postupka blokirana imovina vredna više od 20 miliona maraka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track