UZNEMIRENI SRBI S KOSOVA: Bačena bomba kod dečjeg igrališta u Orahovcu
Foto: Rojters

Život u strahu

UZNEMIRENI SRBI S KOSOVA: Bačena bomba kod dečjeg igrališta u Orahovcu

Crna Hronika -

Ručna bomba pronađena je danas kod sportskog igrališta u Orahovcu, a oko 15 časova je deaktivirana. Ovaj događaj uznemirio je meštane jer se eksplozivna naprava ostavljena u blizini mesta gde se igraju deca.

Novinarka Olivera Radić iz Orahovca kazala je za RTV KIM da je bombu uočio Albanac koji živi u blizini sportskog igrališta, te da je o tome obavestio policiju.

“Ja sam razgovarala sa policijom kao građanin i oni su mi rekli da je bomba suva i da se pretpostavlja da je postavljena danas u prepodnevnim časovima, inače da je ranije, bila bi pokvašena, zbog kiše koja je padala“, kazala je Radićeva.

Radićeva ističe da je oko 15 časova tim Kosovskih bezbedonosnih snaga deaktivirao bombu. Ona dodaje da su meštani Orahovca uznemireni.“Strašno je što je bila postavljena u blizini igrališta, tu se igraju srpska i albanska deca. Mogao je neko da nastrada“, zaključuje Radićeva.

Dok je policija vršila uviđaj, put je u ovom delu Orahovca bio u blokadi.Igralište za male sportove u srpskom delu Orahovca je 2000. godine izgradio UNMIK. Ovo je drugi put da se u blizini sportskog igrališta pronađe ručna bomba. Prvi put je pronađena 2013. godine.

(Radio KiM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track