KOSOVSKA MITIROVICA: Izgorele prostorije novog pokreta Srba sa KiM Otadžbina
Foto: Nebojsa Mandić

Uzrok požara nije saopšten

KOSOVSKA MITIROVICA: Izgorele prostorije novog pokreta Srba sa KiM Otadžbina

Crna Hronika -

KOSOVSKA MITROVICA - Prostorije novoformiranog pokreta Srba sa KiM Otadžbina, koji se oštro protiv Briselskom sporazumu i ukidanju institucija države Srbije na KiM, tokom noći su zapaljene i izgorele u potpunosti.

U požaru koji je izbio u prostorijama pokreta Srba sa severa KiM "Otadžbina" u severnom delu Kosovske Mitrovice nije bilo povređenih, a uzrok požara nije saopšten.

Pokret Otadžbina nedavno su formirali kosovski Srbi koji su vodili pokrajinski odbor DSS-a za KiM, a stranku su napustili nakon njenog preuzimanja od strane Vučića.

Prostorije "Rusko-Srpskog" prijateljstva u blizini kafea "Dolče vita " u severnom delu Kosovske Mitrovice koristili su Narodni pokret "Otadžbina" kao i narodni poslanik u Skupštini Srbije Slaviša Ristić.Vatrogasci su ugasili požar, a obavljen je i uviđaj, ali nije saopšteno šta je uzrok požara.

Prema rečima očevidaca, zbog velike koncentracije dima evakuisani su pojedini stanari zgrade u kojoj se nalaze prostorije tog društva.

Na licu mesta jutros je bio i član predsedništva Narodnog pokreta" Otadžbina" Marko Jakšić koji je za paljenje prostorija optužio Srbe i premijera Srbije Aleksandra Vučića.

"Upravo u ovim prostorijama napisani su mnogi tekstovi o izdaji Srba na Kosovu i Metohiji i ovo nije jedina paljevina, meni su pre dve godine zapalili auto, to je isti rukopis i ovo je samo primer kako se Vučić obračunava sa svojim protivnicama", rekao je Jakšić.

Prema njegovim rečima, jučerašnji kritički tekst oko rušenja zida kod mosta na Ibru bio je najverovatnije povod za paljenje prostorija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track