SLUČAJ POTOČARI: Viši sud ukinuo pritvor dvojici policajaca
Foto: Nebojsa Mandic

Optuženi za odavanje službene tajne

SLUČAJ POTOČARI: Viši sud ukinuo pritvor dvojici policajaca

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor dvojici policijskih operativaca Milana Dumanovića i Mladena Trbovića optuženim za odavanje tajne u slučaju Potočari, pošto je nije usvojio predlog tužilaštva za pritvor.

Portparol suda Bojana Stanković je u izjavi za Tanjug precizirala da je krivično vanraspravno veće nakon podignutog optužnog predloga danas donelo rešenje kojim je prema Dumanoviću i Trboviću ukinulo pritvor, a imajući u vidu da su u toku istrage ispitani predloženi svedoci i obezbeđeni dokazi, pa su prestali razlozi zbog kojih im je pritvor prema okrivljenima određen.

Foto: AP
Foto: AP

Krivično veće je takodje ocenilo da ne stoje razlozi iz predloga Višeg javnog tužioca da se prema okrivljenima odredi pritvor po drugom osnovu, odnosno zbog postojanja osobitih okolnosti da će okrivljeni ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu, dodala je Stanković.

Protiv ovoog rešenja javni tužilac ima pravo da uloži žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja.Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je juče sudu optužni predlog protiv Dumanovića i Trbovića kojim ih tereti za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015. godine, kada je napadnut

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track