TAKSISTA PREŽIVEO HOROR U MIRIJEVU: Jedna je izvukla 2 NOŽA, a druga me ubola u nos!
Foto: Profimedia

Napale ga dve devojke

TAKSISTA PREŽIVEO HOROR U MIRIJEVU: Jedna je izvukla 2 NOŽA, a druga me ubola u nos!

Crna Hronika -

Petar Rakić (65) iz Leštana, vozač "Beogradskog taksija", koga su dve devojke napale noževima i otele mu oko 35.000 dinara, kaže da je za 39 godina staža na beogradskom asfaltu prvi put napadnut usred dana!

On otkriva da je savladao J.J. (30) i držao je do dolaska policje, ne znajući da je upravo ona kolovođa pljačke i da je sa drugaricom u oktobru prošle godine napala još dvojicu taksista!

- Zamalo da me skrate za glavu! I to šest meseci pred penziju! Ni sanjao nisam da ovako nešto može da mi se deci usred bela dana. Taksiram već 39 godina i od početka radnog veka sam u Beogradu. Kada sam bio mlađi, radio sam noću, a proteklih 20 godina vozim isključivo danju. Nikada ranije nisam direktno napadnut posle vožnje, niti mi je život bio ugrožen - kaže Rakić i dodaje da se sve odigralo 30. januara oko 12 sati u Mirijevu, baš kad je planirao da ode u firmu i odnese pazar od 20.000 dinara, 30 evra i vaučere od 8.000 dinara.

NOŽEM PLJAČKALE TAKSISTE PO BEOGRADU: Jedna uhapšena, u toku potera za drugom

- Zaustavile su me na uglu Ulica Vojislava Ilića i Grčića Milenka na Crvenom krstu i rekle mi: "Idemo do Gospodara Vučića, a posle ćemo dalje". Izgledale su kao narkomanke. Napred je sedela sitnija devojka. Druga je bila za glavu viša od nje i smestila se iza suvozačevog sedišta. Na kraju su tražile da ih odveze, do ulice 16. oktobra u Mirijevu i insistirale su da stanem na kraju ulice, pored garaža. Ceh je bio oko 600 dinara, ali sam posumnjao da hoće da beže, jer su me zavlačile u slepu ulicu - prepričava Rakić početak drame i kaže da se sve odigralo neverovatnom brzinom.

foto: Slađana Stojanović
foto: Slađana Stojanović

- Kad sam zaustavio automobil, okrenuo sam se prema sitnijoj devojci očekujući da plati, ali se ona nije hvatala za novčanik! Iz vrata sam uzeo novčanik u nameri da se raskusuramo, ali se mala tada okrenula ka drugarici i rekla joj: "Ajde, daj!". Ova je tog trena iz jakne izvukla dva velika noža! Jedna je pružila maloj, a ona me drugim nožem ubola u nos! Mala je tada zamahnula svom snagom pokušavajući da me ubode u stomak, ali sam bacio novčanik i uhvatio je za ruku. Čim je novčanik pao, devojka koja je sedela pozadi je počela da me udara drškom noža po glavi, a ova druga je zgrabila novčanik, istrčala napolje i bacila nož. I devojka sa zadnjeg sedišta je istrčala napolje, zgrabila bačeni nož i pokušala da pobegne, ali sam uspeo da je stignem, oborim na zemlju i zadržim do dolaska policije - ispričao je u dahu taksista kome je pomoć ukazana u Urgentnom centru.

Rakić je na prepoznavanju u policiji saznao da su J.J. (30) i njena drugarica u oktobru prošle godine opljačkale još dvojcu taksista.

(Alo/Snežana Dž. Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track