Najnovije vesti

SMRT U DUBAIJU: Srpski Pink panter Borko Ilinčić obesio se u zatvoru
Foto: Privatna Arhiva

Vlasti Emirata potvrdile pisanje Kurira

SMRT U DUBAIJU: Srpski Pink panter Borko Ilinčić obesio se u zatvoru

Crna Hronika

Borko Ilinčić, koji je služio desetogodišnju kaznu zbog pljačke zlatare, nije doživeo srčani udar, kako je u početku tvrdila policija u Dubaiju

DUBAI - Vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata zvanično su saopštile da je vođa Pink Pantera Borko Ilinčić (35) izvršio samoubistvo u zatvoru u Dubaiju.

Podsetimo, lokalne vlasti su najpre početkom januara tvrdile da je Ilinčić umro od srčanog udara, ali je Kurir nekoliko dana kasnije objavio tvrdnje Borkovih prijatelja da porodica sumnja da je reč o samoubistvu.

Udavio se prslukom

Ilinčić je u Dubaiju bio na odsluženju desetogodišnje kazne zbog spektakularne pljačke u „Vafi centru“ 2007. godine. Pošto su se tužilaštvo i Ilinčićevi advokati žalili na presudu, srpskog „pink pantera“ je čekalo suđenje pred Apelacionim sudom.
- Prvo ročište bilo je zakazano za 1. februar. Na suđenju održanom pre tri dana pojavio se upravnik zatvora i sudiji Saidu Salemu bin Šarmu dostavio potvrdu o smrti srpskog državljanina - navodi se u medijima.

U potvrdi je navedeno da je Borko Ilinčić 2. januara izvršio samoubistvo vešanjem u zatvorskoj ćeliji.
- Obesio se pomoću prsluka, a pronašao ga je upravnik zatvora. Telo je pregledao lekar sudske medicine i potvrdio je da je reč o samoubistvu - rekao je general-major El Mansuri, pomoćnik načelnika policije za krivičnu istragu u Dubaiju.

Kurir prvi pisao... 8. januar 2017.
Kurir prvi pisao... 8. januar 2017.

U obraćanju sudu navedeno je da je Ilinčić „imao dobar tretman u zatvoru i da se dobro slagao sa ostalim zatvorenicima“.
- Član porodice Borka Ilinčića došao je u Dubai, preuzeo telo i odneo ga u Srbiju radi sahrane - rekao je portparol srpske ambasade arapskim medijima i dodao da nema više detalja o misterioznoj smrti „pink pantera“.

Uhapšen u Španiji

Pokojni vođa Pantera uspeo je da pobegne iz Emirata posle pljačke u „Vafi centru“ i prvom presudom je bio osuđen na doživotnu robiju. Međutim, pošto je u februaru 2014. identifikovan i uhapšen u Madridu, a godinu i po dana kasnije izručen UAE, na ponovljenom suđenju kazna mu je smanjena.

J. I.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...