KRVNIK SA UBA: Posle svađe BACIO BEBU NA PLOČICE, devojčica se bori za život!
Foto: Privatna Arhiva

Horor: Tek rođeno dete žrtva stravičnog porodičnog nasilja

KRVNIK SA UBA: Posle svađe BACIO BEBU NA PLOČICE, devojčica se bori za život!

Crna Hronika -

Fraktura lobanje: Milomir S. (23) uhapšen je zbog sumnje da je svojoj ćerki, rođenoj pre 15 dana, naneo tešku povredu glave, dete se bori za život u bolnici u Tiršovoj

BEOGRAD - Milomir S. (23) iz Uba uhapšen je zbog sumnje da je posle svađe sa taštom Zoricom Vasić bacio svoju ćerku, rođenu pre 15 dana, na pod i teško je povredio! Beba je s teškom frakturom lobanje prebačena najpre u Urgentni centar, a potom u Tiršovu.

- Novorođenče je primljeno na odeljenje neonatalne intenzivne nege. Reč je o teškim povredama mozga koje ugrožavaju život deteta - rekao je naš izvor.

Drama... Kuća u kojoj je teško povređena beba
Drama... Kuća u kojoj je teško povređena beba

Krvave babinePorodična drama odigrala se u utorak po podne. Kako saznajemo, Milomir S. živi s nevenčanom suprugom Slavicom u kući njenih roditelja u selu Pambukovici kod Uba. Njegova tašta Zorica Vasić ispričala je za Kurir da se incident dogodio kad su Milomirovi roditelji došli na babine.- Svađu je započela njegova majka, objašnjavajući nam da dete ne može da živi u dimu, pošto je tada počeo da ga ispušta šporet. Na njeno prebacivanje uključio se i Milomir i počeo da se svađa sa mnom. U besu je prvo bacio čašu na sto, a potom mi zavalio šamarčinu da me još uvek glava boli od toga - kaže Zorica.Prema njenim rečima, u to vreme bebu je u naručju držala njena rođaka Petrija Mitrović.- Rekao je da hoće da ide kod roditelja da živi i da nosi ćerku. Rekli smo mu da nema šanse da nosi dete. Potpuno besan je izleteo iz kuće, ali brzo se vratio. Uleteo je i otrgao dete iz ruku rođaki. Rekao je: „E sada da vidite da li ne mogu da uzmem bebu!“ Uzeo ju je, izdigao je i bacio na pod - kaže bebina baka.

Srećni dani... Milomir i Slavica
Srećni dani... Milomir i Slavica

Ona dodaje da su svi pritrčali bebi, ali da nije davala znake života. Prišla je Milomirova majka i počela da odmotava dete iz ćebeta, pa je ono odjednom udahnulo vazduh. - Umotali smo ga u ćebe i brzo krenuli kod lekara. Milomir je pobegao iz kuće - priča Zorica i dodaje:Zlostavljao ženu- Devojčici je bila otečena i crvena desna strana glave. Jedva da je disala i jedva da je mogla da otvori okice, a Milomirova majka je doktorki rekla da je dete palo iz kolica. Međutim, kasnije sam joj rekla da je Milomir u stvari otresao bebu o pod, a podržao me je i njegov otac - kaže očiju punih suza Zorica Vasić.Ona objašnjava da je Milomir s njenom ćerkom Slavicom u vanbračnoj vezi oko godinu dana i da se dešavalo da bude nasilan prema njoj.- Istog dana kad je izašla iz bolnice, udarao joj je šamare. Tukao je moju ćerku. Koristio je priliku kada nisam tu, a ćerka nije htela da se žali na njega - kaže Zorica. Ona je kazala da se čula sa ćerkom i da joj je rekla da se dete pomera u inkubatoru s vremena na vreme, da se plaši najgoreg, a da joj je ćerka rekla da će se ubiti ako beba umre.

Milomir negiraSLUČAJNO SAM ISPUSTIO DETE!Milomir S. je nakon hapšenja priznao da se posvađao s taštom, ali negirao je da je želeo da povredi svoje dete, već da ga je slučajno ispustio iz ruku na pod. I pored toga, sudija za prethodni postupak mu je, na predlog tužioca, odredio pritvor do 30 dana.Naši izvori kažu da je potrebno ispitati i ostale svedoke nasilja, s obzirom na to da je prijava protiv M. S. bazirana na tvrdnjama njegove tašte.

Jelena Rafailović
Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track