LAŽNA LUTRIJA: Starcima otimali hiljade evra
Foto: Dragana Udovičić

Četvoro prevaranata priznalo krivicu

LAŽNA LUTRIJA: Starcima otimali hiljade evra

Crna Hronika -

Razbojnici su žrtve presretali na ulici i dovodili ih u zabludu da imaju mogućnost da učestvuju u nagradnoj igri ukoliko plate određenu svotu novca

BEOGRAD - Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je sporazume o priznanju krivice sa četvoro prevaranata koji su neovlašćeno organizovali igre na sreću i oštećenim građanima otimali iznose koji se broje hiljadama evra.Kako je Kurir ranije pisao, policija i tužilaštvo ušli su u trag prevarantima koji su vrebali lakoverne građane, dovodeći ih u zabludu da će učestvovanjem u nagradnoj igri osvajati vredne poklone i novac.Kazne- Od šestoro okrivljenih, četvoro je s tužilaštvom potpisalo sporazum o priznanju krivice na osnovu kog je T. A. osuđena za prevaru uslovno na osam meseci zatvora, s rokom provere od tri godine, dok su za neovlašćeno organizovanje igara na sreću Lj. Ž. osuđen uslovno na godinu dana, sa rokom provere od četiri godine, D. M. na godinu i 11 meseci sa rokom od tri godine, dok je A. V., koji je ranije osuđivan, kažnjen sa godinu dana zatvora. T. A. izrečena je i kazna od 20.000 dinara - potvrdio je za Kurir dobroobavešteni izvor.Kako on otkriva, žrtve prevare najčešće su bile starije žene, koje su osuđeni prevaranti presretali na ulici i nudili im vaučer za dobijanje robe ili novca. Kada bi žrtva pristala da učestvuje u igri poznatoj pod nazivom „Gros“, odvodili bi je u neki lokal, gde bi joj potom uzimali novac.TaktikaČim uđu u lokal, kako navodi, unutra zatiču već pet osoba koje se navodno takmiče.- Po ustaljenom metodu, baš u tom momentu druga žena iz grupe osvaja nagradu, što žrtvi daje nadu da i ona može da bude potencijalni dobitnik. Kada pristane, ali i izgubi celokupan iznos koji ima u novčaniku, uvek se tu nađe neko ko ponudi novac na zajam. Žrtve su tako dale ili ostajale dužne prevarantima i po hiljadu evra - objašnjava naš sagovornik i upozorava građane da ne učestvuju u ovakvim igrama na sreću.

UigraniKAKO SU VARALIFunkcionisali su po ustaljenom metodu, uglavnom u grupama od šest osoba, od kojih su najčešće dve žene. Svako ima svoju ulogu, primera radi, dok jedna žena vreba i vrbuje žrtve, ostali čekaju u iznajmljenim lokalima i glume igrače koji već dobijaju vredne nagrade ili novac - objasnio je sagovornik Kurira.

J. SPASIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track