FILMSKA PLJAČKA U BERANAMA: Klinci iz Srbije ukrali 150.000 evra
Foto: Vijesti.me

Spektakularna pljačka

FILMSKA PLJAČKA U BERANAMA: Klinci iz Srbije ukrali 150.000 evra

Crna Hronika -

Filip M. (19) i Milan B. (18) iz Beograda uhapšeni su u Rožajama, samo sat posle napada na filijalu Prve banke u Beranama

BERANE - Filip M. (19) i Milan B. (18) iz Beograda uhapšeni su juče u Crnoj Gori nakon filmske pljačke banke u Beranama, odakle su odneli oko 150.000 evra i pobegli taksijem!Dvojica tinejdžera iz Srbije upala su oko devet sati u filijalu Prve banke u Ulici Mojsija Zečevića u Beranama. Oni su maskirani i uz pretnju pištoljima od radnika oteli bogat plen, a zatim seli u taksi, kojim su se odvezli do Rožaja, gde su uhapšeni sat nakon pljačke.Svi na pod!Očevici drame koja se odvijala u Prvoj banci ispričali su za crnogorske medije da je u banci bilo nekoliko klijenata kada su upali naoružani razbojnici.- Mladići su uleteli maskirani fantomkama i maramama. Obojica su imala po pištolj u ruci. Počeli su da viču da svi legnemo na pod, što smo mi preplašeni i učinili. I troje radnika banke je leglo, a svi smo pokrili glave rukama. Jedan od napadača je ispalio metak u plafon kako bi nas uverio da je reč o stvarnoj pljački, a ne o šali - opisao je za crnogorske medije momenat pljačke jedan očevidac.Crnogorski mediji prenose da je jedan od napadača uperio pištolj u radnika banke i naterao ga da otvori sef.- Preplašeni bankar je to i učinio. Lopovi su potrpali novac u vreće i pobegli kroz pasaž. Međutim, nisu računali na to da je banka pokrivena video-nadzorom iznutra, ali i spolja. Sumnja se da su kamere iz pasaža snimile trenutak bekstva razbojnika, pa su na osnovu toga i prepoznati - ispričao je dobro obavešten izvor crnogorskim medijima.Blokada putevaRazbojnici su nakon pljačke seli u taksi i krenuli put Rožaja.- Policija je nakon dobijanja dojave o pljački banke krenula u poteru za razbojnicima. Blokirali su sve izlaze iz grada i alarmirali kolege iz okolnih gradova. Nešto manje od sata bilo im je potrebno da uhapse razbojnike. Osumnjičeni državljani Srbije Filip M. i Milan B. uhapšeni su u Rožajama i kod njih je nađen novac - rekao je izvor.Protiv njih je podneta krivična prijava za razbojništvo.

Pljačka pošte u SevojnuUPAO KROZ PROZOR I OBIO SEF!Nepoznati pljačkaš upao je preksinoć u poštu u Sevojnu kod Užica i obio sef. Razbojnik je najpre obio prozor i ušao u filijalu koja se nalazi u centru Sevojna. Potom je obio i prozor kancelarije u kojoj se nalazio sef. Radnici su juče ujutru zatekli obijene prozore i sef. Zasad se ne zna da li se novac nalazio u sefu i koliko je odneto.

Marija Ivanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track