ISPOVEST OCA NESTALOG MLADIĆA IZ ĆIĆEVCA Počeo je stalno da se KRSTI, SPOMINJE SVECE nije jeo ni pio
Foto: Facebook Printscreen

ISPOVEST OCA NESTALOG MLADIĆA IZ ĆIĆEVCA Počeo je stalno da se KRSTI, SPOMINJE SVECE nije jeo ni pio

Crna Hronika -

Goran Đukić (27), nestali mladić iz Ćićevca, koji je zadnji put viđen 7. marta, već dan kasnije je prešao granicu sa Italijom, potvrđeno je u porodici studenta.

Njegov otac Dragiša, napominje da mu je u policiji potvrđeno da je Goran pasoš izvadio 14.februara, a da je Srbiju napustio 8.marta, letom u 6.20 sa surčinskog aerodroma.

Dragiša Đukić, otac mladića, koji se donedavno lečio od ozbiljnih psihijatrijskih problema, kaže da je pogranična policija utvrdila da je njegov sin otputovao za Rim.

- Preko fejsbuka smo stupili u kontakt sa Goranovom tetkom Biljanom Šćekić, koja ga je i očuvala i prosledili smo jednu od najnovijih fotografija kako bi se pomoglo italijanskoj policiji. Tetka ga dugo nije videla, a ona ga je, inače očuvala i divna je žena. Goran je nekoliko puta spominjao da bi hteo da ode u Italiju - priča za Dragiša Đukić.

Da nešto nije u redu sa sinom, stariji Đukić, inače samohrani roditelj, primetio je prošlog septembra.

- Počeo je da spominje svece, da se stalno krsti, pitao sam ga o čemu se radi, samo mi je odgovarao da moli Boga da završi master i da se zaposli. Ipak, dosta je zadnja dva meseca oslabio, skoro da nije jeo i pio. Samo je učio za fakultet. Odveo sam ga u bolnicu i počeo je sa lečenjem 19.januara. Lekari su predočili da ako sada ne zaustavimo sve što se dešava, može preći u tvrdu šizofreniju - prioča potreseni otac.

Lekari su savetvali da Goran provede na Odeljenju psihijatrije dva do tri meseca. Na žalost, otac je, popustio pred željom sina da se vrati polaganju ispita.

- On je strašno inteligentant, završio je srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultet u Nišu, a sada je na master studijama u Kragujevcu, prvi je bio na listi za budžet - govori Dragiša, koji je uspevao da iškoluje sina sa skromnom penzijom.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija raspolaže informacijama da je mladić napustio Srbiju i da je u toku korespodencija sa kolegama iz Italije. Goran Đukić je sa većom sumom novca napustio porodični dom uz objašnjenje da ide u Kragujevac što se nije dogodilo.

U kruševačkoj policiji navode da su po prijavi nestanka mladića pripadnici MUP preduzeli sve predviđene mere. I dalje je na snazi molba porodice da ukoliko imaju bilo kakve informacije o Goranu to i jave na brojeve telefona oca, Dragiše 061 226 32 37 ili druga Dragana 063 156 91 71.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track