NASTAVAK DRAME U MALOM ZVORNIKU: Povređeni završio kod lekara, pa opet nasrnuo na policajce
Foto: Nebojša Mandić

Kad su mu skinuli lisice

NASTAVAK DRAME U MALOM ZVORNIKU: Povređeni završio kod lekara, pa opet nasrnuo na policajce

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je A.S. (23) određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Iz MUP-a je saopšteno da je u Policijskoj stanici Mali Zvornik, osumnjičeni A.S. prilikom izvođenja iz prostorije za zadržavanje fizički napao policijskog službenika i oteo mu službeni pištolj, kao i da je potom, prilikom koškanja sa drugim policajcem koji je pokušao da ga savlada, povređen.

A.S. je, kako se navodi, prvo fizički napao policajca kome je oteo pištolj, koji je repetirao.

DRAMA U POLICIJI U MALOM ZVORNIKU: Oteo pištolj, napao policajce, a onda je došlo do PUCNJAVE!

U pomoć povređenom policajcu pritekao je drugi policijski službenik, koji se nalazio u drugoj prostoriji i koji je osumnjičenog upozorio da spusti oružje.

Osumnjičeni se oglušio o naređenje i fizički napao drugog policajca, kome je zadao više udaraca pištoljem po glavi.

U koškanju između osumnjičenog i policijskog službenika, koji je pokušao da ga savlada, došlo je do opaljenja iz službenog pištolja i povređivanja osumnjičenog.

Osumnjičeni je savladan i upućen u zdravstvenu ustanovu, gde su mu na insistiranje lekara zbog pregleda skinute lisice. A.S. je to iskoristio i ponovo napao policijskog službenika.

Stefanović: Oštre kazne za napad na policiju

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas povodom napada na policijske službenike u Malom Zvorniku da će insistirati da svi oni koji se drznu da napadnu policajce budu oštro kažnjavani.Stefanović je objasnio da su policajci napadnuti prilikom obavljanja svoje redovne dužnosti i da je to uradio čovek koji je pomislio da je sasvim normalno da napadne policijske službenike, saopštio je MUP.Ministar je poručio da za takve postupke nema tolerancije i da kao društvo ne možemo s tim da se mirimo.

"Zbog toga tražim od tužilaštava i sudova, ne mešajući se u njihov posao, da preduzmu sve iz svoje nadležnosti i da ne dozvole da bilo ko u Srbiji misli da će ovakve stvari prolaziti nekažnjeno ili da će kazne biti blage", naglasio je ministar policije.Istakavši da je posao MUP-a i svih drugih državnih organa da štite bezbednost građana Srbije, Stefanović je rekao da je njegov posao, kao ministra unutrašnjih poslova i da štiti bezbednost svih pripadnika ministarstva.

"Zbog toga ću u radu sa tužlaštvom i svim ostalima insistirati da oni koji se drznu da napadnu policajce budu oštro kažnjavani i da pokažemo da Srbija to ne toleriše", zaključio je Stefanović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 22.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track