(UZNEMIRUJUĆE) TAJNA ČUVANA 14 GODINA! VOĐE ZEMUNACA U PODLIVIMA: Fotografije koje NIKAD nisu viđene
Foto: Privatna Arhiva

Strogo poverljivo! Šiptar i Kum u modricama

(UZNEMIRUJUĆE) TAJNA ČUVANA 14 GODINA! VOĐE ZEMUNACA U PODLIVIMA: Fotografije koje NIKAD nisu viđene

Crna Hronika -

Nikada nije utvrđeno kada su nastale oguljotine i brojne povrede po telima Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića, koji su ubijeni u akciji specijalaca 27. marta 2003. godine

BEOGRAD - Smrt Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, i posle tačno 14 godina, obavijeno je velom misterije, a obdukcioni zapisnik i dosad neobjavljene fotografije do kojih je Kurir došao ponovo otvaraju brojna pitanja o tome na koji su način tačno ubijene vođe „zemunskog klana“ u Meljaku.Brojni podlivi i modrice koji se vide na telima, prema rečima naših sagovornika, bacaju sumnju na zvaničnu verziju, po kojoj su vođe „zemunaca“ likvidirane tokom obračuna s policijom u dvorištu vikendice u kojoj su se skrivali.

Obdukcija kasnilaDušan Spasojević i Mile Luković, podsetimo, prema zvaničnoj verziji događaja, ubijeni su 27. marta 2003. godine oko 20.40 sati, dve nedelje posle ubistva premijera Zorana Đinđića.Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), nakon što su dobili obaveštenje da se odbegli „zemunci“ skrivaju u jednoj vikendici, otišla je u to selo i uočila dva muškarca kako izlaze iz kuće. Specijalci su ih upozorili nekoliko puta, ali su se oni oglušili o naredbu da se zaustave. Uočili su osobu koja je uperila automatsku pušku prema pripadnicima SAJ i tada je prvi ubijen Spasojević. Uočili su i drugog muškarca, Lukovića, koji je pokušao da aktivira bombu, pa je i on tada ubijen.- Obducenti koji su potpisali zapisnik konstatovali su intenzivne krvne podlive i oguljotine kože glave, odnosno potiljka Dušana Spasojevića. Oni su opisali da su ove povrede mogle da nastanu od udaraca tupim predmetom. Međutim, nije precizno naveden zaključak o kojoj je vrsti oruđa reč, niti na koji su način one tačno nastale - objašnjava sagovornik Kurira.

On navodi i da je obdukcija tela ubijenih obavljena tek četiri dana kasnije, tačnije, prema zapisniku, 31. marta 2003.Previše propusta- Interesantno je i da stručnjaci nisu utvrdili položaj u kom su ubijeni bili u momentu ispaljenja projektila. Tačnije, u zapisniku se navodi da je, primera radi, Spasojević, mogao da bude u „uspravnom, savijenom, klečećem ili ležećem položaju“. To praktično znači da obducenti uopšte ne znaju u kom je položaju bio, jer peti položaj tela i ne postoji - objašnjava sagovornik Kurira.- Na osnovu ulaznih i izlaznih rana, koje su konstatovane u obdukcionom zapisniku, s velikom sigurnošću je mogao da se donese zaključak o položaju u kom su bili u vreme ubistva. Ovakav nalaz svakako nije išao u prilog otkrivanju pune istine o onome što se dogodilo, niti na koji način su ubijeni Šiptar i Kum - objašnjava naš izvor i dodaje da upravo to što nije stavljena tačka na ceo slučaj i razjašnjene sve okolnosti ostavlja prostor da se i danas, 14 godina od ubistva i akcije „Sablja“, sumnja u zvaničnu verziju da su ubijeni prilikom pokušaja bekstva i obračuna s policijom.

Pitanja bez odgovoraMNOGO NELOGIČNOSTI* Nije utvrđeno da li su podlivi i oguljotine mogli da nastanu ukoliko su tučeni pre likvidacije* Tragovi nitrata oko rane na glavi Kuma ukazuju da je ubijen izbliza* Hici ispaljeni u Spasojevićeva leđa vode ka zaključku da je ubijen s leđa* Bogate vođe „zemunskog klana“ skrivale su se sa 910 dinara u džepu* Nosili su sa sobom tešku automatsku pušku* Kako je Bagzi uspeo da pobegne specijalcima

Sumnjivo... Rane Dušana Spasojevića po glavi i leđima
Sumnjivo... Rane Dušana Spasojevića po glavi i leđima
Otečen... Podlivi na glavi i leđima Mileta Lukovića
Otečen... Podlivi na glavi i leđima Mileta Lukovića

Skandalozno

MAGAZIN STARS SAZNAJE: Karleuša bila najgora učenica!

Kako Stars saznaje, Jelena Karleuša je promenila tri škole.

Po tvrdnjama njenih profesora, bila je najgora učenica i laknulo im je kad je otišla.

O svom odnosu sa Karleušom u hit intervju govori Viki Miljković i otkriva da bi bilo dosadno da je nema.

Čitajte Stars, najtiražniji magazin o poznatima!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti Kurir TV 29.03.2017: Koliko je automobila prodato na Sajmu za samo 2 dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja