REKORDNA ZAPLENA NA HORGOŠU: 30 kg HAŠIŠA otkriveno u vozilu albanskog državljanina
Foto: MUP Srbije

U šupljinama vozila spakovano bilo 16 paketa

REKORDNA ZAPLENA NA HORGOŠU: 30 kg HAŠIŠA otkriveno u vozilu albanskog državljanina

Crna Hronika -

HORGOŠ - E.Č. (26) državljanina Albanije, srpska policija je uhapsila na Graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz naše zemlje.

On je pokušao da prokrijumčari više od 30 kilograma hašiša. Narkotik je otkriven u specijalno napravljenom „bunkeru“, u pragovima vozila marke „pežo 307“, albanskih registarkih oznaka:

"Droga je bila upakovana u 16 paketa. Albanskom državljaninu određeno je zadržavanje do 48 sati, nakog čega će biti priveden subotičkom Višem javnom tužilaštvu. On se tereti da je počinio krivično delo neovlašćenaproizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" saopštila je policija.

Na ovom graničnom prelazu, albanski državljani sve češće pokušavaju da na istovetan način prokrijumčare narkotike na zapadnoevropsko tržište. Početkom februara uhapšeni su L.R. (30) i K.V.(33) državljani Albanije.Oni su pokušali da prokrijumčare oko 13,6 kilograma marihuane. Droga je pronađena u specijalno napravljenoj šupljini automobila marke „mercedes“, albanskih registarskih oznaka, a bila je upakovana u 12 paketa.

Nešto ranije. takođe na Horgošu, dvojica Albanaca pokušali su da iz Srbije izađu sa 15 kilograma heroina. Interesantno je da je droga, takođe, pronađena u šupljini automobila marke „mercedes“, albanskih registarskih oznaka.

(S.U.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VEST 04.04.2017: Ko je ubio 11 ljudi u moskovskom metrou?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track