KUĆE UBIJENIH PRETVORILE SE U KOROV: Četiri godine od stravičnog masakra u Velikoj Ivanči

KUĆE UBIJENIH PRETVORILE SE U KOROV: Četiri godine od stravičnog masakra u Velikoj Ivanči

Crna Hronika -

VELIKA IVANČA - U Velikoj Ivanči nadomak Beograda danas je održan pomen žrtvama Ljubiše Bogdanovića, koji je pre četiri godine ovo selo zavio u crno.

Od tog 9. aprila 2013, kad je Ljubiša Bogdanović pobio 13 meštana pa sebe, ovde više ništa nije isto, ljudi se masovno sele, a čitava imanja propadaju i zarastaju u korov.

Sin Radoje obišao grob ubijene majke i žene (Foto: Zorana Jevtić)
Sin Radoje obišao grob ubijene majke i žene (Foto: Zorana Jevtić)

U seoskoj crkvi održano je opelo nastradalima, a porodice su nakon toga izašle na groblje i obeležile najtužniji dan u ovome selu.

Grob Ljubiše Bogdanovića (Foto: Zorana Jevtić)
Grob Ljubiše Bogdanovića (Foto: Zorana Jevtić)

- Obeležićemo ovaj dan kao i svake godine do sada. Posetićemo večne kuće naših dragih komšija i rođaka koje je Ljubiša onog jutra ubio - rekao nam je kratko jedan od meštana Ivanče.

Ljubiaš Bogdanović
Ljubiaš Bogdanović

Ovde vreme kao da je stalo. Ništa novo i lepo im se nije desilo za ove četiri godine. Retko ko im svraća, kuće koje je Ljubiša zatvorio su opustele, neke su zarasle u krov i počele su već da se ruše. Preostali meštani kažu da im stradale komšije neizmerno nedostaju.

Supruga ubice živi samaJavorka Bogdanović (64), supruga masovnog ubice, koja je preživela njegov metak, suznih očiju kaže za Kurir da svaki dan traži odgovor zašto je Ljubiša pobio pola sela.

Na dan masakra (Foto: AP)
Na dan masakra (Foto: AP)

- Kunem se Bogom da ne znam zašto ih je Ljubiša pobio. Svi misle da znam razlog i da ga krijem, ali i ja bih najviše volela da znam zašto. Pa ubio je i moje dete. Volela bih da je Ljubiša ostao živ, pa da nam svima kaže šta mu se desilo tog dana - kaže Javorka.

- Sa svim komšijama imam korektan odnos, ali s porodicama Ljubišinih žrtava samo službeno komuniciram. A šta bismo mi i pričali? - kaže nesrećna žena brišući suze.

Podsetimo, Ljubiša Bogdanović u zoru 9. aprila 2013. ubio je najpre sina Branka i majku Dobrilu, a potom krenuo redom po komšijskim kućama. Na njegovom nišanu se našao i maleni David Despotović (2),kao i još deset komšija.

Tako je on sa trinaest žrtava postao neslavni rekorder i najmasovniji srpski ubica. Bogdanovićev pokolj preživela je supruga Javorka koju je teško ranio, a potom pucao u sebe.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

U nedavnom razgovoru za Kurir ona je priznala da ne zna zbog čega je njen suprug zavio u crno polovinu sela.

- I dalje nosim crninu i nosiću je dok sam živa, ne samo zbog sina i svekrve, žalim i druge Ljubišine žrtave - ispričala je Javorka za Kurir.

Porodica obišla grob Bogdanovića (Foto: Zorana Jevtić)
Porodica obišla grob Bogdanovića (Foto: Zorana Jevtić)

Nakon krvavog pira u Velikoj Ivanči čak tri kuće su se zauvek zatvorile. Meštani sa tugom gledaju u korov u koje su zarasle i kojih ih seća na krvavo jutro od pre četiri godine.

RASPRODAJE SE UKLETO IMANJE: Na doboš sva imovina masovnog ubice iz Velike Ivanče!

DVE GODINE OD MASAKRA U IVANČI: Tog dana Ljubiša je ubio sve nas

Velika Ivanča: Godina prođe, ali ožiljci na duši ne!

GODINA OD MASAKRA U VELIKOJ IVANČI: Onaj ko puca u bebu nije čovek, već idiot!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track