DEJAN SLUČAJNO NA KOBNOM LETU: Menjao kolegu koji je slavio, pa poginuo u padu aviona
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

DEJAN SLUČAJNO NA KOBNOM LETU: Menjao kolegu koji je slavio, pa poginuo u padu aviona

Crna Hronika -

BEOGRAD - Dejan Pandurović nije trebalo da se u petak nađe u avionu „supergaleb G4“, već je menjao kolegu koji je slavio krsnu slavu.

- On je sa zadovoljstvom to prihvatio. Nažalost, njegova dobra namera i želja da pomogne su mu došle glave - ispričao je kolega nastradalog pilota za Kurir.

Supruga verovala u čudo

Jelena Pandurović verovala je do poslednjeg trenutka da je otac njene dve maloletne ćerke uspeo da prevari smrt.

- Moja ćerka je sve do dolaska u selo Slatina verovala da je Dejan preživeo. Celim putem je plakala, ali je uporno ponavljala da je uspeo da povuče ručku i katapultira se. Nažalost, to nije bilo tačno - ispričao je juče za Kurir tast stradalog pilota, a potom nastavio:

- Neko joj je rekao da se nešto dešava sa avionom. Zvala me je i insistirala da krenemo tamo. Tada još nije bilo vesti o nesreći, ali sam popustio na njeno navaljivanje. U međuvremenu se i vest pojavila na televiziji. Supruga je ostala da čuva dečicu, a Jelena i ja smo krenuli ka Šapcu. Nisam ni znao kuda idemo, ali mi ona nije davala da stanem - priča suznih očiju tast nastradalog pilota i dodaje da su se na kontrolnom tornju i aerodromu u tom trenutku nalazili Dejanov drug i kum.

Da je jedan pilot nastradao, saznali su u putu. Ipak, Jelena je sve vreme čvrsto verovala da je njen suprug uspeo da se spase.

- Kada smo stigli na mesto nesreće, ona je poletela ka olupini. Vojnik ju je zadržao i nije joj dao da prođe. I bolje što nije, da ono ne gleda. Nekako sam se provukao bliže tom mestu - kaže Đorđević.Nakon nesreće, u dom porodice Đorđević stigli su i Dejanova majka i brat, koji živi u Novom Sadu. Kako kaže, oni su uz Jelenu u stanu u kom je živela sa mužem.

POTRESNO SVEDOČENJE OČEVIDACA NESREĆE: Gledali smo kako piloti ginu umesto nas! ČITAJTE U KURIRU

ZAVRŠEN UVIĐAJ O PADU SUPERGALEBA: Ekipe odnele sve delove vojnog aviona sa mesta gde se srušio

PILOTI USMERILI AVION KA NJIVI DA NE POBIJU NAROD: Piloti heroji spasli porodicu!

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO! TRENUTAK PADA AVIONA KOD ŠAPCA: Leteo nisko, pa se srušio uz JEZIV VRISAK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track