POLICIJSKA AKCIJA U ŠIDU: Uhapšeno 200 ilegalnih MIGRANATA!
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Moguće zatvaranje prihvatnog centra

POLICIJSKA AKCIJA U ŠIDU: Uhapšeno 200 ilegalnih MIGRANATA!

Crna Hronika -

ŠID - U atarima Opštine Šid noćas su snage UBPOK uz podršku policije PU Sremska Mitrovica izvele opsežnu akciju hapšenja 200 migranata, od kojih većina ilegalno boravi u Srbiji, među kojima ima i registrovanih u Prihvatnom centru u Šidu sa krivičnim i prekršajnim prijavama.

- Hapšenje je usledilo nakon zahteva Opštinskog veća Šida i mene kao predsednika upućenom nadležnim republičkim organima o hitnom rešavanju gorućeg problema sa migrantima i zatvaranja Prihvatnog centra u Šidu, sa kapacitetom od 200 mesta, a u kome je boravilo preko 500 migranata. Noćas je u njivama u šidskom ataru uhapšeno 200 migranata, od kojih je njih 180 odmah autobusima prevezeno u Preševo, dok je 20 migranata procesuirano - kaže predsednik Opštine Šid Predrag Vuković.

Akciji su prisustvovali i Aleksandar Vulin sa saradnicima i najviši policijski službenici. O sudbini Prihvatnog centra za migrante u Šidu u narednim danima odlučivaće nadležne republičke instucije, a predviđene su dve opcije: potpuno zatvaranje Centra, na čemu instistira Opština Šid, ili će u njemu ostati samo sto migranata i to nemoćni, žene i deca.

- Bili smo dobri domaćini, ali su se migranti, nažalost po naše građane, pokazali u najvećem broju slučajeva kao loši gosti, krali, fizički se obračunavali međusobno, ali i sa građanima. Prošle godine migrant je nožem ranio mladića, meštanina jednog sela šidske opštine, a poslednji incident od pre nekoliko dana, kada je migrant sa sekirom upao u kuću u Šidu u momentu kada su tamo bile same dve devojčice, kap je koja je prelila čašu, kategoričan je Vuković. U preostala dva Prihvatna centra na teritoriji šidske opštine Adaševcima i Principovcu, u kojima trenutno boravi oko 1.500 migranata, do sada nije bilo problema - kažu nadležni.

(Blic/N.B.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14h UŽIVO: Šta je Tomislav Nikolić poručio studentima koji protestuju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track