AKCIJA CARINE NA GRADINI: Zaplenjeno 1.380 paklica cigareta i 627 kutija lekova
Foto: Carina

AKCIJA CARINE NA GRADINI: Zaplenjeno 1.380 paklica cigareta i 627 kutija lekova

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinici su na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja još 1.380 paklica cigareta bez akciznih markica.

Kako je navedeno u saopštenju Uprave carina, prekršaj je otkriven na izlazu iz Srbije, kada se za kontrolu prijavio autobus čiji su vozač i putnici prethodno rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu.

Detaljnim pregledom autobusa, u fabričkoj šupljini u prtljažnom delu, pronađeno je ukupno 1.380 paklica cigareta marke ''Ashima'' bez akciznih markica.

Kao vlasnik cigareta prijavila se 34-godišnja srpska državljanka rekavši da ne poseduje ni račune, niti dokumentaciju za pronađene cigarete.

Kako se radi o akciznoj robi bez prateće dokumentacije, cigarete su zadržane do okončanja prekršajnog postupka.Iz Uprave carine navode i da se 1. maja na ulazu graničnog prelaza Preševo, našao autobus domaće turističke agencije u čijem prtljažniku je otkrivena putna torba puna lekova.

U torbi se nalazilo 627 kutija lekova, od čega najviše leka ''Nozinan 25 mg'' - 315 kutija.

Pomenuti lek spada u grupu takozvanih antipsihotika i koristi se kod pacijenata kojima se priviđaju stvari koje ne postoje.

Kako se niko od putnika i vozača nije prijavio kao vlasnik otkrivene torbe, prekršaj je pokrenut protiv vozača što je uobičajna praksa u takvim slučajevima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14h UŽIVO: Zašto je došlo do razdora u grupi “Protiv diktature”?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track