ZAVRŠENA POTRAGA ZA NESTALIM TUTINCEM: Pronađen živ na farmi krava u selu Šajkaš kod Titela
Foto: Facebook Printscreen

Kraj drame

ZAVRŠENA POTRAGA ZA NESTALIM TUTINCEM: Pronađen živ na farmi krava u selu Šajkaš kod Titela

Crna Hronika -

BEOGRAD - Tutinac Ramiz Vejselović (26), koji je krenuo na Frušku goru da čuva stoku, nađen je živ i zdrav na farmi krava u selu Šajkaš kod Titela.

Vejselović je potvrdio da je odlučio da ode od kuće, jer je hteo svojim rukama da zarađuje novac za život i da zauvek prekine kontakt sa porodicom, jer su se loše ophodili prema njemu, ali da su oni digli lažnu uzbunu i prijavili da je nestao bez traga!

- Kada sam im otvoreno rekao da neću nikad više da se vratim, prijavili su policiji i novinama da sam, navodno, nestao. Pričali su svakakve gluposti... Naveli su kako strahuju da će mi negde izvaditi bubreg i srce ili da će me držati u ropstvu i terati na prinudni rad! Ništa od toga nije tačno! Na farmi se bavim stočarstvom i poljoprivredom i dobiću platu po dogovoru. Dok sam bio u Tutinu, roditelji nisu hteli da mi daju pare ni za garderobu. U Novi Sad sam došao u iscepanim patikama i farmerkama, a majicu sam morao da ušivam pred polazak da ne bih išao sav pocepan! Stvari sam doneo u koferu koji mi je brat u svađi isekao nožem, ali nisam imao drugi. Baš zato sam i došao da zaradim - tvrdi Ramiz Vejselović.

On kaže da je od roditelja tražio na zajam 20 evra za autobusku kartu, ali da su odbili da mu daju!- Rekao sam majci: „Bisera, ‘oću da idem da radim! Dajte mi 20 evra na zajam!“ Ali nisu hteli. Otišao sam kod komšije da kopam vrt i tako zaradio za kartu. Kada sam stigao u Novi Sad, razgovarao sam sa majkom. Zvala me je na svakih pola sata i lepo sam joj rekao da čekam čoveka na autobuskoj stanici, ali je ona uporno zvala. Gazda Pera je došao u Novi Sad po mene i odvezao me u selo - kaže Ramiz u ispovesti, tvrdeći da u Tutinu niko nije brinuo o njemu.

- Ne znam šta sad hoće od mene?! Dok sam bio tamo, samo što mi oči nisu izvadili, a sad me traže. Rođeni brat Remza me je u svađi nožem ubo u levu nogu, zbog čega sam mesec dana proveo u bolnici. Dok sam ležao u krevetu, nisu nijednom došli da me obiđu. Nije ih zanimalo da li sam živ ili mrtav. Gazdin sin Dušan je na internetu video objavu da me traže i začuđeno mi rekao: „Dođi da vidiš šta su ti tvoji Tutinci objavili! Da si nestao!” Dušan je nazvao mog brata i rekao mu gde se nalazim - kaže mladić.

Vlasnik farme u Šajkašu, gazda Pera, izjavio je da je Ramiz dobrovoljno ostao na imanju da radi za unapred ugovorenu platu i da ga niko nije prisilio na to.

- Naopako! Kakva trgovina ljudima?! Imamo farmu krava. Mladić je zvao pet-šest puta i rekao mi da ima težak život i da mu trebaju pare. Dobar je i vredan. Čim je stigao, rekao sam mu da se javi roditeljima. Zvao je maćehu, ali njen broj nije bio u funkciji, a posle mu se pokvario telefon. Nudio sam mu pare da kupi mobilni, ali je odbio. Rekao je da hoće da skupi pare da sebi nešto kupi - kaže Pera iz Šajkaša.

(S.DŽ.S./Alo)

Vraćen kući po naredbi policije

Ramiz Vejselović je na poziv policije iz Tutina juče autobusom krenuo iz Novog Sada u Tutin. - Ramiz nije hteo da se vrati kući, tvrdeći da hoće još da ostane i da zaradi za samostalni život. Inspektori su stupili u kontakt sa njim i insistirali da se vrati u Tutin, da bi u policijskoj stanici zvanično dao izjavu o celom događaju. Dok je razgovarao sa njima, bio je potpuno opušten i niko nije stekao utisak da je zastrašen, niti da je prisilno zadržan na farmi stoke - kaže naš izvor blizak istrazi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
KURIR TV VESTI U 14h UŽIVO: Zašto je došlo do razdora u grupi “Protiv diktature”?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track