TINEJDŽER IZ NIŠA OSTAVIO 3 OPROŠTAJNA PISMA: Dragi roditelji, loš sam čovek, ne zaslužujem da živim
Foto: Dragan Ilić

Još jedna tragedija

TINEJDŽER IZ NIŠA OSTAVIO 3 OPROŠTAJNA PISMA: Dragi roditelji, loš sam čovek, ne zaslužujem da živim

Crna Hronika -

Tinejdžer Đ. S. (17) koji je izvršio samoubistvo u Kubanskoj ulici u Nišu, navodno je ostavio tri oproštajna pisma.

Dečakov rođak rekao je u policiji da je čuo prigušen pucanj i kada se popeo na sprat kuće, zatekao je bratanca kako leži na podu, dok je pored njega bio pištolj.

„Dragi moji roditelji. Ja sam loš čovek i ne zaslužujem da živim. Ne krivite sebe...” Ovako je počeo oproštajno pismo dečak Đorđe S. iz Niša, koji se ubio iz očevog pištolja samo pet dana pred sedamnaesti rođenda u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući.

Dečak je ostavio tri oproštajana pisma - roditeljima, devojci i drugarima u razredu, što ukazuje da je samoubistvo do detalja isplanirao.

Istraga je utvrdila da je sebi pucao u slepoočnicu iz očevog službenog pištolja CZ M70, kalibra devet milimetara.

Đorđe S. je sin vojnog lekara koji radi u Vojnoj bolnici u Nišu. U trenutku samoubistva bio je sam na spratu kuće, dok je njegov stric bio u prizemlju.

"Dečakov rođak je rekao da je u subotu oko 16 časova čuo prigušen pucanj i kada se popeo na sprat kuće, zatekao je bratanca kako leži na podu, dok je pored njega bio pištolj. On je odmah pozvao lekare", priča izvor blizak istrazi.

Đorđe je sa slabim životnim funkcijama primljen u bolnicu, gde je, uprkos lekarskim naporima, preminuo.

Pištolj kojim se Đorđe ubio bio je na zaduženju kod njegovog oca. Kod njega je tokom istrage pronađenena i vojna knjižica za pištolj M70.

Vest o tragičnom događaju iznenadila je i trenera Nebojšu Ivkovića, koji je momka video neposredno pre samoubistva.

Foto: R.R.
Foto: R.R.

Ništa nije ukazivalo da će se dogoditi tragedija, da je na treningu delovalo sve ubičajeno i da niko na treningu nije prepoznao znake nezadovoljstva ili depresije.

"Iznenađeni smo i ja kao trener i njegovi drugari iz kluba, jer je taj čin u potpunoj suprotnosti sa njegovim karakterom. Nikada nismo kod njega primetili znakove depresije, niti nagoveštaje takvih ideja. U subotu smo imali trening, koji se završio u 14.15, nekoliko sati kasnije desila se tragedija. Pitao sam decu da li su nešto primetili, jer ja nisam primetio da je potišten, međutim, ne, kažu da je sve delovalo uobičajeno, ovo je veliki gubitak za sve nas", izjavio je trener Ivković.

Drugovi i poznanici kažu da je bio dobar matematičar i fizičar, dobar drug i da su šokirani onim što se dogodilo.

"Poznavao sam ga, znam da su mu išle dobro prirodne nauke, voleo je odbojku, trenirao, zbunjeni smo ovim što se desilo", kaže jedan od drugova pokojnog Đorđa.

TRAGEDIJA U NIŠU: Preminuo maloletnik koji je pucao sebi u glavu

TRAGEDIJA U NIŠKOM NASELJU DURLAN: Maloletnik pucao sebi u glavu

(Alo/I. Anđelković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će od utorka voditi BIA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track