(FOTO) ŠVERCERI DEVIZA SVE MAŠTOVITIJI: Na hiljade evra umotali u novine i krili u inhalatoru
Foto: Carina

Srpske carinike nisu uspeli da prevare

(FOTO) ŠVERCERI DEVIZA SVE MAŠTOVITIJI: Na hiljade evra umotali u novine i krili u inhalatoru

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinici su prethodnih dana, u dva navrata, sprečili da iz zemlje budu iznete neprijavljene devize u ukupnom iznosu od gotovo 40.000 evra, skrivene na neobičnim mestima.

Tako su na graničnom prelazu Gradina, dvojica turskih državljana pokušala su da u poršeu kajenu nemačkih registarskih oznaka, iz Srbije iznesu 20.000 neprijavljenih evra koje su sakrili u metalnoj kutiji od inhalatora. Oni su putovali iz Nemačke ka Turskoj i carinicima su rekli da sa sobom nose samo lične stvari.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Kada je carinik u prtljažniku, u jednom od kofera, zatekao devize zapakovane u metalnu kutiju od inhalatora, kao vlasnik se javio 36-godišnji vozač. Neprijavljene devize privremeno su zadržane, a kako je reč o stranom državljaninu, prekršaj je procesuiran po hitnom postupku.

Na graničnom prelazu Kelebija 18. maja zabeležen je još jedan takav slučaj, kada je zadržano 18.500 neprijavljenih evra umotanih u novinski papir, navodi se u saopštenju Uprave carina. Pomenuta suma je otkrivena u kombiju beogradskih registarskih oznaka koji je iz pravca Mađarske pristigao na prelaz u kasnim večernjim časovima.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Uprkos tome što vozač i petoro putnika carinicima nisu prijavili ništa sem ličnog prtljaga, tokom detaljne kontrole vozila, u boksu ispod suvozačevog sedišta, pronađena je putna torba sa 28.500 neprijavljenih evra.Neprijavljeni iznos je bio raspoređen u pet paketa umotanih u novinski papir i najlon, a vozač kombija je potvrdio da je novac njegov i da se radi o pozajmici od prijatelja. Podsećamo putnike da je na svim graničnim prelazima vidno istaknuto da se prilikom ulaska u zemlju mora prijaviti svaki iznos iznad 10.000 evra, jer se u suprotnom, putnik prilikom izlaska iz zemlje izlaže riziku da se nađe u prekršaju i da mu neprijavljeni novac bude oduzet.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

UKRALE JOJ 1.200 EVRA IZ KOLICA ZA BEBE! Snimljene tri kradljivice kako "operišu"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track