PRESUDA: Vesku Vukotiću četiri godine robije
Foto: Kurir

NOVOSADSKI SUD DONEO ODLUKU

PRESUDA: Vesku Vukotiću četiri godine robije

Crna Hronika -

Vukotić je u početku bio optužen za pokušaj ubistva Milorada Lužajića (35) u kladionici „Pin bet“ u Petrovaradinu

NOVI SAD - Veselinu Vukotiću Vesku (57) iz Novog Sada juče je izrečena jedinstvena kazna zatvora od četiri godine, i to za dva krivična dela - lake telesne povrede i nedozvoljeno držanje oružja.

Vukotić je u početku bio optužen za pokušaj ubistva Milorada Lužajića (35) u kladionici „Pin bet“ u Petrovaradinu, ali s obzirom na to da je i sam oštećeni od početka do kraja ostao pri svom prvom iskazu da to nije bio Vukotić, nije ga krivično gonio, već je opisivao lice koje mu je pucalo u nogu, nanevši mu samo lake povrede.

Vukotić je takođe od početka postupka negirao krivicu, zbog čega je sud delo prekvalifikovao u lake telesne porede.

- Olakšavajuća okolnost je što Vukotić do sada nijednom nije bio osuđivan, bez obzira na to što mediji pišu razne stvari o njemu. Drugo, njemu je zdravstveno stanje vrlo ugroženo, a dokaz je i to što je ekipa Hitne pomoći povremeno morala da prisustvuje ročištu.

Sud je prekvalifikovao delo u lake telesne povrede, jer namera nije bila da ga ubije. Bez obzira na to što je oštećeni Lužajić od prvog dana kategorično tvrdio da Vukotić nije pucao u njega, jer su oni dugogodišnji prijatelji, veštak je na osnovu video-zapisa utvrdio da se radi o njemu - obrazložio je sudija.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track