UHAPŠENI U RESTORANU: Privedeni Škaljari likvidirali Saleta Mutavog?
Foto: Kurir

PROVERE UMEŠANOSTI PRIVEDENIH S UBISTVOM

UHAPŠENI U RESTORANU: Privedeni Škaljari likvidirali Saleta Mutavog?

Crna Hronika -

Detaljne analize i upoređivanje bioloških i drugih materijalnih tragova trebalo bi da budu završeni danas kako bi se sa sigurnošću znalo da li je iko od privedenih učestvovao u teškim krivičnim delima

BEOGRAD - Posle filmske akcije srpske policije koja je u četvrtak u restoranu na Novom Beogradu uhapsila desetoricu pripadnika „škaljarskog klana“ istražni organi prikupljaju dokaze o tome da li je neki od desetorice privedenih učestvovao u likvidacijama u Srbiji i Crnoj Gori, uključujući i ubistvo Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi.

- Prilikom hapšenja policija je pronašla dva pištolja, ali se još uvek utvrđuje da li su korišćeni u nekim krivičnim delima. Operativni rad je u toku, rade se forenzičke analize, uzimaju otisci, obavljeni su brojni pretresi stanova i lokala koje su koristili privedeni. Takođe, uzeti su DNK materijali i oni se upoređuju s profilima koji su pronađeni tokom izvršenja ubistava za koja se sumnja da su povezana za obračunom dva klana - kaže sagovornik Kurira upućen u istragu.

On otkriva da se upućeni u istragu nadaju da bi hapšenje ove opasne kriminalne grupe moglo da dovede do rasvetljavanja ubistva vođe navijača koje se dogodilo 13. oktobra prošle godine. Iza ove likvidacije, kako se sumnja, stoji upravo „škaljarski klan“.

- Posle ubistva Aleksandra Stankovića privedeno je nekoliko pripadnika ovog klana, ali su oni nakon saslušanja pušteni jer nije bilo dovoljno dokaza da protiv njih bude podneta krivična prijava. Jedan od onih koji su tada saslušani bio je Miloš Nilović, poznatiji kao Runjo, koji je uhapšen u ovoj akciji. Neko vreme on nije boravio u Srbiji, a njegov biološki materijal, osim s tragovima nađenim na mestu ubistva Stankovića, biće upoređen i sa materijalom iz drugih istraga - otkriva naš sagovornik.

Policija je, kako kaže, dugo držala pod prismotrom ovu grupu.

Pored Nilovića, koji se smatra jednim od vođa grupe uz Filipa Koraća, koji nije uhapšen u ovoj akciji, lisice su stavljene i Aleksandru Jovanoviću, Milanu Petroviću, Iliji Zecu, Mališi Vučiću, Nemanji Božiloviću, Mitru Muratoviću, Marku Peroviću, Nemanji Nestoroviću i Zvonimiru Kostiću.

- Reč je o izuzetno opasnoj kriminalnoj grupi koja je preuzela primat u podzemlju. Mnogi tvrde da su prerasli čak i zloglasni „zemunski klan“, a osim za prekookeansku trgovinu drogom, terete se i za iznude i brojne likvidacije - dodaje naš sagovornik.

On podseća da je u ratu „škaljarskog“ i „kavačkog“ klana na teritoriji Srbije i Crne Gore život izgubilo više ljudi. Sukob je nastao posle nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji.

- Među prvim žrtvama krvavog rata bio je Goran Radoman, koji je likvidiran u Beogradu 2015, a potom su usledile brojne druge likvidacije. Navodno, postoji plaćeni spisak osoba čiju su likvidaciju naručili. Nekoliko osoba s tog spiska, uključujući i Aleksandra Stankovića, više nije među živima - otkriva poznavalac prilika za Kurir. Uhapšeni bi danas trebalo da budu saslušani u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Saradnik Luke Bojovića

KORAĆ UMAKAO POLICIJI?

Filip Korać, koji je navodno desna ruka Luke Bojovića, koji je trenutno u zatvoru u Španiji, najistaknutiji je član ove kriminalne grupe, ali je on izbegao privođenje u restoranu „Durmitor“.

- Nije poznato da li Korać samo u četvrtak nije bio u društvu svojih saradnika ili je pre hapšenja napustio Srbiju - kaže izvor Kurira.

On podseća da se spekulisalo da je Aleksandar Stanković ubijen zbog toga što je udario šamar Koraću.

Uhapšeni vlasnik hotela u blizini

UBISTVO KARATISTE NA ŠINAMA

Zvonimir Kostić, koji je uhapšen u četvrtak, rođeni je brat bivšeg pripadnika Žandarmerije Vojislava Kostića, koji je u januaru uhapšen zbog iznude. Kako saznajemo, policija je i tada pretresala njegov stan i pronašla pištolj, za koji je imao dozvolu.

- Interesantno je da je Kostić suvlasnik jednog luksuznog hotela u centru Beograda, u blizini kog je krajem januara ubijen Vlastimir Milošević - otkriva naš sagovornik. Zbog zločina su uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković, kum ubijenog.

Među uhapšenima je, kako se navodi, i Mališa Vučić, istaknuti član kriminalne grupe, kao i Ilija Zec, koji važi za glavnog „pucača“. Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track